addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Samen werken aan kansen in 3D-Printing

  • Apr 1, 2014 · 3:00 PM
  • De Clercq Advocaten Notarissen

InnovationQuater is de nieuwe ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid Holland en wil de Innovatie- en concurrentiekracht van Zuid-Holland versterken. Zuid Holland is de economische motor van Nederland. De regio combineert het brein van de wetenschapper en het vernuft van de technoloog met de scherpte van de industrieel en de internationale blik van de wereldreiziger. InnovationQuarter komt 1 april a.s. graag in contact met innovators die samen willen werken aan nieuwe uitdagingen op het gebied van 3-D printing.

Kansen verkennen! Wordt 3D-printing, zoals de media meldt, dé nieuwe industriële revolutie? En welke kansen liggen er voor Zuid Hollandse bedrijven in bijvoorbeeld de CleanTech sector? In de hectiek van het dagelijkse bedrijfsleven staan ondernemers er niet altijd bij stil dat er kansen liggen voor hun eigen onderneming. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de mogelijke toepassingen zijn legio. 3D-printing kan veel transport, energie en grondstoffen besparen. Dit biedt kansen aan creatieve ondernemers en vraagt ook om vernieuwende dienstverlening.

Brainstorm samen met onderzoekers, bedrijven en 3D specialisten waar ook uw onderneming zich kan onderscheiden van de massa. Ontdek de kansen voor úw bedrijf en ga de samenwerking aan. Samen kennis delen, nieuwe initiatieven ontplooien en vooral ook samen te doen!

Doel
Het doel van deze bijeenkomst is om te komen tot nieuwe initiatieven met betrekking tot 3Dprinting die we in een vervolgsessie in consortia verder uit kunnen werken.

Voor wie?
Voor (maak)bedrijven, creatieve ondernemers, juridische- en logistieke dienstverleners, investeerders, onderwijsinstellingen, voor ondernemers die duurzaamheid in hoog vaandel hebben staan.

Prijs: Toegang is gratis en voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Waar: De Clercq Advocaten Notarissen
Hoge Rijndijk 306
Leiden

Wanneer: 1 april 2014

Aanmelden: Aanmelden kan vóór 25 maart a.s. per e-mail naar [masked]
Programma

15:00 - 15:10: Welkom door InnovationQuarter

15:15 - 15:35: Berenschot, Onno Pontfoort: business modelling rondom 3d innovatie. Via praktijksituaties zullen realistische kansen voor wat betreft de groeimarkten, voor de eigen onderneming aan de orde komen.

15:35 - 15:55: VanGansewinkel - Circularity Center, Florens Slob: Van "afval" naar grondstof. De kansen van kunststofinnovatie met 3D Printing en wat we daarvan kunnen leren in de circulaire economie

16:00 - 17:30: 2 parallelle sessies

Sessie 1: vernieuwende business modellen recycled plastics (business case vanuit Better Future Factory) Een haspel met plastic voor een 3D-printer (de ‘inkt’) kost tussen de € 20 en € 50 per kilo. Door deze zelf te maken van oude verpakkingen en restjes is snel veel geld te besparen. Een 3D-printer maakt gebruik van thermoplastics als PLA, ABS, nylon en PET. Door deze te verwarmen zijn ze om te smelten tot een dunne draad (filament) die geschikt is voor een 3D-printer. Better Future Factory wil samen kijken hoe ze deze recyclings cyclus kunnen opzetten in samenwerking met andere bedrijven en kennisinstellingen.

Sessie 2: vernieuwende business modellen (vanuit vraag genodigden)

17.30 -18.30: Borrel én vervolgafspraak

Join or login to comment.

  • Branislav M.

    hola 3dmakers, kan iemand op zijn smartphone audio (of video) opnamen aanzetten en hier link stuuren? ik red het niet vandaag. ciao, branko

    April 1, 2014

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy