addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Teszt & Tea és Agile Meetup - Agilis tesztelés

A júniusi meetupot a Teszt & Tea rendezvényével közösen tartjuk, egy héttel a szokásosnál korábban, és igazodva a Teszt & Tea rendezvényeihez (4x20 perc előadás) egy kicsit korábban kezdünk. Jelentkezni lehet bármelyik meetupon, ha lehet, csak az egyiken jelezzetek vissza.

Első alkalommal kerül megrendezésre a Teszt & Tea és az Agilis egyesület közös rendezvénye. Mindkét csoportból tapasztalt előadók mesélik el példákon keresztül, hogy mit jelent számukra az agilis tesztelés.


Az esemény témái és előadói:

Nagy Gáspár (TechTalk) - Agilis tesztelési útikalauz stopposoknak

Miért van szükség a tesztelés agilissá tételére? Miben más az agilis tesztelés? Miért fontos a tesztautomatizálás? Lehet-e life-critical rendszereket tesztelni agilisan? Mi az kontextus-függő tesztelés (context driven testing)? Milyen hatása lehet az agilis tesztelésnek a szoftver tesztelési iparra és a tesztelőkre? Egyebek mellett ezekben a kérdésekben kalauzol el minket az előadás. És persze ami tesztelésben is a legfontosabb: Ne ess pánikba!
-------
Dr. Forgács István (4D Soft) - Specifikáció leírása példákkal - hogyan teszteljünk agilisan

Az agilis tesztelés számos módszert foglal magában. Az általam leghatékonyabbnak tartott módszer a specifikáció példákkal való leírása. Ennél a módszernél a felhasználói sztorik pontosítása után a megfelelő csapat (tesztelő, fejlesztő, üzleti elemző) együttesen példákkal illusztrálja a specifikációt. Ezek a példák pontosan írják le a specifikációt, tehát a példákhoz sem hozzátenni sem elvenni nem szabad. Ám a példák egyben tesztesetek és ráadásul automatikusan futtathatók is, ezért nevezzük azokat futtatható specifikációnak.
-------
Szabó Attila (MSCI)- Kiforrott TDD avagy hogyan ne fejlesszünk 2013-ban

Az előadás célja, hogy megmutassa az agilis közösség által felismert leggyakoribb elkövetett hibákat és félreértéseket a teszt vezérelt fejlesztés kapcsán a kitálalása óta eltelt majdnem 15 év tapasztalatainak fényében.
-------
Boros Tibor (Nokia Siemens Networks) - Continuous Integration nagyvállalati rendszerben

Egy példán keresztül bemutatásra kerül, hogy milyen kihívásokkal találjuk magunkat szembe a Continuous Integration bevezetése során egy olyan termék fejlesztésébe, ami több millió soros és több százan fejlesztik nagyvállalati környezetben.


Join or login to comment.

 • Máté F.

  June 8, 2013

 • Salacz Á.

  Érdekesek voltak a témák, jók voltak az előadók, újabb gondolatokkal gazdagodtam, köszönöm a szervezőknek is!
  A prezentációk elérhetők valahol?

  June 8, 2013

 • Richárd G.

  Remek bevezetőket hallottam, különösen a "Hogyan ne fejlesszünk 2013-ban" című előadás tetszett. Jó lett volna egy picit több gyakorlati példa bár tudom, hogy ez ennyi időbe nehezen fér bele. Örültem volna egy UI tesztelés automatizálásáról szóló eladásnak, különös tekintettel mobil platformokon (Android/iOS).

  June 7, 2013

 • Tamás M.

  Bocsánat, de erről le fogok csúszni... :(

  June 6, 2013

 • Péter S.

  Stream vagy felvétel lesz majd esetleg? Sajnos nem tudok ott lenni, de azért érdekelnek a témák.

  1 · June 3, 2013

  • Gáspár N.

   Tudtommal nem, de beszélünk még a témáról!

   June 5, 2013

 • Zoltán P.

  Bocsánat, vízhelyzet miatt kihagyom.

  June 5, 2013

 • Rafael Ordog P.

  Tok jok a temak, es mindenkepp ott szeretnek lenni, de miert 5-kor kezdodik? Mar a 6 ora is olyan, hogy munka utan keptelenseg oda erni, es nem lemaradni az elejerol, 5kor meg meg az emberek jelentos resze dolgozik. Nem lehetne inkabb kesobbre tolni a kezdeseket? A legtobb meetup 7kor kezdodik, igy mindenki kenyelmesen oda er.

  May 28, 2013

  • Tamás M.

   Szerintem az ötórai tea az oka... ;)

   May 29, 2013

  • Gáspár N.

   Ahogy írtam, a mostani alkalom a Teszt & Tea rendezvényeihez igazodva lesz így, úgyhogy speciális esetről van szó. (Mindenesetre a két meetup oldalon összesen 120-an jelezték vissza, hogy jönnek így is.) De nincs elfelejtve a téma, a következő meetup előtt (ami valószínűleg szeptemberben lesz majd), mindenképpen fogunk egy szavazást csinálni, hogy megtaláljuk azt az időpontot ami a legtöbb embernek a legjobb ;-)

   May 29, 2013

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy