Budapest Agile Meetup

1. Előadás: Agilis (Scrum) projektmenedzsment tapasztalatok „learning by doing” módszerrel, banki környezetben.

Az előadás bemutatja, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeni egy alapvetően szekvenciális alkalmazásfejlesztési modellt követő, szigorú törvényi és belső audit előírások szerint működő hierarchikus szervezetben az agilis modell gyakorlatba ültetése során. Megtudhatjuk, hogy mik az előnyei és a hátrányai a „learning by doing” módszernek, mik a legutóbbi agilis projekt legfontosabb tanulságai.

Előadó: Tokovicz György, Raiffeisen Bank

Mérnök informatikus, a Raiffeisen Bank Zrt. Informatikai Főosztályán belül jelenleg az IT Architektúra és Elemzés Osztály, korábban az IT Alkalmazásfejlesztési Osztály vezetője. 2009 óta foglalkozik agilis fejlesztési gyakorlatokkal és az agilis modell nagyvállalati (banki) környezetbe történő illesztésével „agile evangelist”-ként, ScrumMasterként.Az előadás témája: Agilis (SCRUM) projektmenedzsment tapasztalatok „learning by doing” módszerrel, banki környezetben.


2. Előadás: Nem-funkcionális követelmények kezelése agilis projektekben

A nem-funkcionális követelmények megvalósítása sok esetben nagyobb kihívás, mint maga a rendszer funkcionalitása; miközben a nem-funcionális követelmények nagyban hozzájárulnak a termék sikeréhez. Az olyan nem-funkcionális követelmények, vagy termékjellemzők, mint a teljesítmény,  stabilitás vagy kapacitás a rendszer architektúrájához átívelő módon kötődnek: nem egyszerű meghatározni, melyek azok komponensek, amik érintettek a megvalósításában. A siker érdekében a termékjellemzők meghatározását, analízisét és kiértékelését a fejlesztés minden szakaszában, folyamatosan kell elvégezni.

A prezentáció rövid áttekintést nyújt:
- A nem-funkcionális követelmények feature alapú specifikációs lehetőségeiről, kiegészített ill. különálló feature-fa modellek segítségével.
- Egy esettanulmányt arról, hogy hogyan lehet nem-funkcionális termékjellemzőket figyelembe venni SCRUM környezetben.

Előadó: Németh Attila, Sprint Consulting

Attila jelenleg követelmény-elemző mérnökként és agilis tanácsadóként dolgozik. Speciális érdeklődési körébe tartozik a feature alapú szoftverfejlesztés és a szoftver product line-ok témaköre, illetve ezek agilis környezetben történő gyakorlati alkalmazási lehetőségei.

Join or login to comment.

 • Püski T.

  eloadasanyagok, meg lesznek osztva?

  November 15, 2013

 • Bence K.

  Nem kritikakent irom, de az NFF eloadasbol hianyoltam a gyakorlati agilis szalat.

  November 14, 2013

 • Gombocz M.

  Remek volt, köszönöm! :)

  November 14, 2013

 • Kovács Z.

  Akkor én szívesen jelentkezem a "biztosan nem jön, de még nem vonta vissza magát" kollega helyett... ha nem gond! Különben én is tudok valakiről, aki nagy eséllyel nem fog jönni.

  November 14, 2013

 • BrainShare

  3 órával a kezdete előtt már nem tudok elmenni :-(, pedig Toko tapasztalatai igazán érdekelnének. Anno [masked]) a Rafi projektirodáján próbáltam külsősként az agilis módszertan fontosságát és igényét "felszínre emelni", a témát ismertté tenni legalább, volt is elnéző mosolygás a környezetben. Az egyik projektben agilis módszertant terveztük, erre az üzlet a szerződés előkészítésekor mintegy 4 hónapig erőszakolta a specifikálást az utolsó képernyőtervig! A "learning by doing" abszolúte helytálló, más hozzáállást egy bankban iszonyatos képzéssel lehetett (lehet?) csak elérni - és persze a vezetői szinten is sokat kell megértetni (mint mindenhol...)

  November 14, 2013

 • Immánuel F.

  Tudok valakiről, aki munka miatt biztosan nem jön, csak még nem vonta vissza, szerintem helyette nyugodtan jöhet valaki :)

  November 14, 2013

 • Bence K.

  ugy latom boven kinotte magat a meetup, 50 regisztralt mellett kozel 50 varolistas. Szerintem 100at is elbirna a hely fizikailag, ha segitunk atrendezni. De nem tudom lehet-e hasznalnunk az egesz termet?

  November 14, 2013

 • Balint I.

  Streamben reménykedhetünk ? :)

  November 14, 2013

 • Krénusz A.

  Sajnos ma nem tudok menni - átadom a helyemet:)

  November 14, 2013

 • Szabolcs P.

  Sziasztok! Várólistásoknak mi a kilátás, beférünk? :)

  November 14, 2013

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sometimes the best Meetup Group is the one you start

Get started Learn more
Katie

I'm surprised by the level of growth I've seen since becoming an organizer, it's given me more confidence in my abilities.

Katie, started NYC ICO

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy