addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Agile and Lean projects at very large scale at SAP Labs Hungary

Abstract:

Since joining SAP in 2005 and being part of one of the first teams starting to use Scrum there, I have seen all the ups and downs of spreading Agile and Lean within a software R&D organization that has grown to 22000+ by today. This journey has involved learnings about processes, culture, organization setups, managing acquisitions and complex multi-site projects, various tools and techniques, good and bad about Scrum and XP, as well as our fresh experiments with Kanban.


The presenter:

Peter Csontos is a software development manager at SAP, Certified Scrum Master since 2005, co-author of books Hitch-hikers' Guide to Java / JEE ("Java / JEE útikalauz programozóknak") and Programming Languages ("Programozási nyelvek") by ELTE University, and most lately a Kanban enthusiast.

The pizza 

Is offered by SAP

The infrastructure

Is offered by Sprint Consulting

Join or login to comment.

 • Szilveszter M.

  Nézzétek meg az Is TDD Dead Hangout-ot is: https://plus.google.com/events/ci2g23mk0lh9too9bgbp3rbut0k

  May 12, 2014

 • Kristof S.

  Elhangzott, hogy meg senki nem vegzett akademiai szintu mereseket az agilis modszertanok hatekonysagarol.
  Epp nemreg talaltam egy M.sc diplomat ebben a temaban: http://www.rodhilton.com/files/tdd_thesis.pdf

  (na igen ... 8 project nem sok ... es 2009 kb. 14 evvel a TDD megjelenese utan van, szoval nem tevedett nagyot az eloado).

  1 · May 9, 2014

  • Péter C.

   Elolvastam az említett szakdolgozatot, és tényleg figyelemre méltó mű, ajánlom mindenkinek. Apró megjegyzés: inkább azt próbáltam az előadásban hangsúlyozni, hogy olyan kutatási eredmény még nem született, ami egyértelműen és minden kétséget kizáróan bebizonyította volna a TDD "felsőbbrendűségét"­. Tök jó, hogy megmérték ezt a dolgot, a kutatás relatív objektivitása előtt is le a kalappal, de az, hogy kijött, hogy a TDD 21%-al jobb, mint a nem TDD, még semmit nem mond arról, hogy ugyanekkor költségoldalon mi a különbség, és van-e megtérülés. Arról nem is beszélve, hogy a költségek azonnal jelentkeznek, az előnyök pedig hosszabb távon, és az ilyesmi ugye management szempontból mindig (szerintem jogos) kérdéseket vet fel.

   May 14, 2014

 • Szilveszter M.

  I enjoyed it, it was a good presentation. Thanks !

  1 · May 9, 2014

 • Arpad Zsolt Bodo, P.

  Please double-check your RSVP and those not attending, please RSVP NO since we have many people waiting.

  May 7, 2014

 • Arpad Zsolt Bodo, P.

  Már itt is van..

  1 · April 29, 2014

 • Becker F.

  Mi lesz a program?

  April 28, 2014

 • Ákos S.

  Must attend

  April 6, 2014

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy