addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Budapest Science Meetup - Május

From: Andras T.
Sent on: Monday, May 5, 2014 8:31 PM

Sziasztok!

Ezekkel az előadásokkal várunk titeket a május 8-ai Budapest Science Meetup-on, 19 órától a FabLab Budapest-ben:

Kannabinoidkezelések a szorongásos zavarok terápiájában? – Problémák és új perspektívák

Aliczki Manó - MTA KOKI, Magatartásélettan és Stressz Kutatócsoport

Az 1990-es években fedezték fel az idegsejtek kommunikációját szabályozó ún. endokannabinoid rendszert, melyen keresztül a marijuana egyes hatóanyagai is kifejtik hatásaikat. A rendszer számos élettani és magatartási mechanizmus befolyásolása mellett bizonyítottan fontos szerepet tölt be az érzelmek és az azokhoz kötött magatartásformák kialakításában. Az utóbbi szerep kapcsán merült fel, hogy a rendszer gyógyszerekkel történő befolyásolásával gyógyíthatóvá válhatnak egyes érzelmekkel összefüggő mentális zavarok, elsősorban a szorongásos állapotok zavarai. Az esetleges terápiás lehetőségeket intenzíven tanulmányozni is kezdték, azonban a kedvező korai eredmények után a vizsgálatok sajnos megtorpantak, ugyanis komoly ellentmondásokhoz vezettek. Munkánkban az ellentmondások hátterét feltárva, új irányból megközelítve vizsgáljuk az endokannabinoidok szorongási hatásait, mely esetlegesen új terápiás lehetőségek kifejlesztéséhez is vezethet.

Mi köze az ipari internetnek az egészségügyhöz?

Dévényi Csaba - GE Healthcare

Mi az ipari internet? A digitális világnak a gépek világába történő mélyebb integrációja magában hordozza az ipar és a szolgáltatások alapjaiban történő átalakulását, és ebből fakadóan hétköznapjaink számos pontjának, többek között a munkavégzési módszereinek változását is...na de mit jelent ez gyakorlatban az egészségügyben, illetve milyen kutatókra lesz szükség a jövőben.

RSVP-zni itt tudtok a meetup-ra.

Gyertek minél többen,

üdvözlettel,

A menedzsment

 

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy