addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Májusi Database Meetup

Várunk titeket a folytatáson Május 2-án. Az előadások érdekesek lesznek most is DBA-k és Fejlesztők és rendszergazdák számára is, ne maradjatok otthon.

Programból:

  • Ajánlórendszer tartalomszolgáltató rendszerek esetén - Rechner István (Ustream): A tartalomszolgáltató rendszerek megjelenésével igény keletkezett olyan jól skálázódó rendszerekre, melyek lehetővé teszik a tartalmak személyre szabását, és ezzel megoldást jelenthetnek az információtúltöltődés problémáira. Szerepük a piacon felbecsülhetetlen, alkalmazásuk eredménye az eladási mutatók és a felhasználói élmény ugrásszerű növekedése. Ez napjaink meghatározó e-kereskedelmi és web-portáljai mellett kiemelten fontos a média-alapú és egyéb tartalomszolgáltató rendszerek esetén is. Az előadáson résztvevők megismerkedhetnek ezekkel a rendszerekkel, valamint betekintést nyerhetnek a Ustreamnél kifejlesztett egyedi, adatbázison belül kialakított ajánlórendszerbe is.
  • Átszokás Oracle-ről PostgreSQL-re - Hogyan építsük le az idegrendszerünket 30 nap alatt - Kövendi-Veress Gábor (Mito): Célja a tapasztalatcsere. Semmiképpen sem szeretném összehasonlítani és szembeállítani őket, mivel a felhasználási területük különböző, és egy 1-1 elleni összahasonlításban nyilván nem nyerhet a PostgreSQL. Viszont érdekes téma, hogy amikor az egyikről hirtelen a másikba csöppen az ember, milyen problémákba futhat bele, amik nem triviálisak. (Kezdve az SQL szintakszistól (hintes joinok hiánya), az indexelés relevanciáján át (Postgre-ben indexelni... kétes eredményességgel jár), egészen az anomáliákig.
  • SE veled SE nélküled - Mi mindenre jó a Standard változat - Izsák Tamás (APPWORKS Kft., HOUG): Hogyan tovább, ha nem akarunk Enterprise licencet venni? Megmutatjuk a Standard változat hogyan használható hatékonyan az Enterprise változat "árnyékában". Olyan kérdésekre keresünk választ, mint a mikor és miért elegendő a SE/SEONE? Hogyan lehet visszalépni EE -ről? Milyen HA megoldások állnak rendelkezésre? Licenc különbségek?
  • Sörözés, fröccsözés: Kötetlen beszélgetés Kazán-ban. (1066, Budapest, Ó utca 51.) Teremfoglalás "Adatbázis Meetup" néven.

Feltétlenül regisztráljatok az eseményre, mivel a férőhelyek száma véges!


Ha van ötleted, témád, vagy olyan ismerősöd akinek lehet bármelyik, kérlek szólj feltétlenül! Rendezvény ingyenes.

Join or login to comment.

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy