addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Beyond boring mobile developmentV letu 2014, 7 let po izidu prve različice Android OS in 6 let po izidu iPhone OS, se razvoj mobilnih aplikacij bliža vrhuncu. Posamezne aplikacije imajo več 100 milijonov uporabnikov, nekatera razvojna podjetja pa se prodajajo za več milijard evrov. Velikokrat se zato vprašamo, zakaj ne bi bili tudi mi del tega razgibanega okolja polnega izzivov in zabave. Na D·Labs smo zato že pred več kot štirimi leti pričeli z razvojem mobilnih aplikacij za najbolj popularne mobilne platforme. V tem času nam je uspelo zgraditi ekipo razvojnikov mobilnih aplikacij, ki so veliko več kot le to. Nekateri izmed njih bodo 26. marca delili svoje znanje in izkušnje z vami, in vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev.


D·Talk bo otvoril Dal Rupnik, ki bo predstavil in prikazal nekaj naprednih tehnik programiranja v Objective C programskem jeziku. Na repertoarju bodo method swizzling, object posing in podobne tehnike. 


Nadaljeval bo Marko Pušnik, ki med drugim razvija tudi lastno Android knjižnico za animirano izrisovanje grafov. Knjižnic, kot je njegova, izredno primankuje, povpraševanje po izrisih najrazličnejših animiranih in modernih grafov pa je čedalje večje. Na kratko bo predstavil svoje delo, tehnološko izvedbo in uporabo knjižnice.


IOS navdušencem bo Gašper Cvenkel predstavil svoje tehnike in orodja, ki mu pomagajo pri pospeševanju razvoja aplikacij. Prikazal bo uporabo in vzdrževanje Cocoapods-ev, Alcatraza, Package managerja za Xcode in podobne. Trikov in nasvetov ne bo manjkalo.


Predavanje bo zaključil Andrej Slapnik, ki bo vodil pogovor o stvareh, katere nas na fakultetah ne naučijo. Med drugim bomo govorili o odnosih do sodelavcev, kako napredovati na svojem delovnem mestu, kako graditi uspešno razvojno ekipo ter o tem kako pomembna na delovnem mestu je komunikacija.


Vsako predavanje bo trajalo približno 20 minut, nekaj časa pa bo ostalo tudi za vprašanja. 

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy