Data Donderdag – 4e editie – 4 september

 • September 4, 2014 · 6:30 PM
 • This location is shown only to members

De vakantie is voorbij en wij gaan direct van start met een nieuwe editie van Data Donderdag. Op donderdag 4 september staat de vierde editie gepland, met dit keer als thema media & publishing. Deze editie wordt mogelijk gemaakt door MarkLogic en het programma is als volgt:

Donderdag 4 september 2014 – Berlage Meet & Workspace Amsterdam

Inloop: 18.30 – 19.00 uur. Inloop met pizza’s

Kick-off: Mark van Rijmenam – oprichter BigData-Startups en medeoprichter Data Donderdag

Spreker 1: Pim Stouten – Hoofd Strategie & Business Development, LexisNexis BIS

BIS is een internationaal opererende business unit van Reed Elsevier, die zakelijke beslissingen ondersteunt door op het juiste moment de juiste informatie in het juiste format te leveren. Dat doet BIS door zakelijk relevante informatie (kranten, vakbladen, bedrijfsinformatie, patenten en meer) te verzamelen, te bundelen, te verrijken en intelligent te ontsluiten. Naast generieke informatie-oplossingen voor onderzoekers biedt BIS specifieke tools voor bijvoorbeeld supply chain management, reputatie management en de bestrijding van witwassen / omkoping / corruptie. Pim zal ons meenemen in hoe LexisNexis Big Data toepast.

Spreker 2: Ted van Dongen – CTO Swets Information Services

Swets is een wereldwijde marktleider in professioneel informatiebeheer. Als enige informatiedienstenbedrijf dat wereldwijd het ISO 9001:2008 certificaat bezit, speelt Swets een sleutelrol op de complexe informatiemarkt van vandaag. Als een van ’s werelds grootste distributeurs van wetenschappelijke publicaties en met duizenden uitgevers die content aanleveren, is Swets een one-stop-shop voor abonnementen voor bibliotheken en de wetenschap. Door middel van een flexibel Big Data platform, staan bij Swets de klanten voorop.

Startup Pitch: Jeroen Kleinhoven – CEO Treparel

Treparel uit Delft is de ontwikkelaar van KMX: zoek, analyse en visualisatie software voor Big Content. Klanten als Philips, NXP Semiconductors, Bayer, MARS Foods en Belastingdienst gebruiken KMX voor patroonherkenning in grote hoeveelheden text en content zoals bedrijfsdocumenten, websites, email, patenten of research literatuur.

Borrel: 20.30 – 21.30 uur.

---

De 4e editie wordt mede mogelijk gemaakt door MarkLogic. MarkLogic biedt organisaties een krachtige, flexibele en vertrouwde Enterprise NoSQL-database platform, welke organisaties in staat stelt om alle aanwezige data te analyseren en te gebruiken. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op MarkLogic enterprise-technologie om de nieuwe generatie van de informatie-toepassingen te ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u terecht www.marklogic.com.

Het evenement zal geheel in het Nederlands plaatsvinden. Data Donderdag is het event voor marketing, online, strategie, IT en innovatie managers.

Aanmelden voor deze inspirerende avond is kosteloos. Geef je snel op, want er zijn slechts 75 plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot twee dagen voor het evenement kosteloos afmelden.

Mark, Rutger & Rob

---

Data Donderdag is gericht op managers, (online & digital) marketeers en business owners (it en marketing directors) die op zoek zijn naar aansprekende cases en praktijkvoorbeelden. Data Donderdag heeft als doelstelling de doelgroep te inspireren en te verbinden om de ontwikkelingen op het gebied van Big Data een stimulans te geven.

Data Donderdag biedt alleen toegang aan Big Data software vendors en system integrators via sponsoring van een Data Donderdag.

Join or login to comment.

 • Jorrit

  Top event, met interessante sessies

  September 5

 • Martijn L.

  Bedankt voor de informatieve avond en ik kijk uit naar de volgende editie!

  September 5

 • Knillis

  ok

  September 5

 • Marcel

  Bedankt voor het organiseren. Een paar echte eye-openers.

  September 5

 • Remco F.

  wederom een top editie

  September 5

Our Sponsors

 • Cloudera

  Sponsor van de 7e editie van Data Donderdag

 • Datafloq

  The one-stop shop around Big Data, connecting all Big Data stakeholders.

 • GoDataDriven

  Data Science Solutions

 • Anchormen

  We make big data work for you

Create your own Meetup Group

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy