addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Träff för EPiServer-utvecklare­ | EPiServer 7 Editors&Plugins | Dojo Crash Course

Välkommen till tolfte träffen med EPiServer-utvecklare i Stockholm. Nu var det ett tag sedan vi sågs men med EPiServer CMS 7 på gång finns det säkert mycket att prata om så det blir anledning till fler träffar. Den här gången blir det fokus på JavaScript och ramverket Dojo som kommer att vara viktigt för dig att kunna för att göra redaktörsvänliga EPiServer CMS 7-lösningar.

Program
17:30  Registrering. Välkommen och mingel [Jenny Andersson, Avantime]
18:00  Dojo Crash Course [Per Zimmerman, EPiServer]
18:50  (Något gott att äta)
19:20  Property Editors och Plug-ins i EPiServer CMS 7 [Linus Ekström, EPiServer] 
20:30  Open Space. EPiServer 7 mallar, Test, prestandatest, sök...

 

Dojo Crash Course
Vad är Dojo? Är det bättre än jQuery? Måste jag lära mig det? Vad är en Widget? Per från EPiServer kan nästan allt om Dojo efter ett och ett halvt år med att bygga det nya gränssnitt i EPiServer CMS. Här får du en kort, intensiv genomgång för att komma igång och förstå var Dojo passar in.

 

Property Editors och Plug-ins i EPiServer CMS 7
Idag använder vi WebForms för att göra egna plug-ins i edit mode och anpassade Property Editorer. Du kan fortfarande använda WebForms i EPiServer CMS 7 men för nya projekt rekommenderas Dojo. Linus, en av EPiServers inventarier, gör bot för gamla synder och visar hur du snyggt och enkelt kan plugga in egna saker i det nya gränssnittet. Han går igenom hur du styr redigering i sidmallarna med data-annotering och anpassar redaktörsvyn med egna editors. Vi får också en snabb genomgång av hur du gör en egen plug-in.

 

Open Space
När presentationerna är klara är det bra att hänga kvar ett tag för de som vill. Du kan delta eller starta i en diskussion, gå runt och ställa frågor eller bara mingla. Jag har några färdiga förslag på samtalsämnen med kunniga moderatorer!

Christian Gerdes från Lights in Line delar med sig och leder en diskussion om prestandatest, lasttest och stresstest.

Stefan Forsberg från Valtech gör ett avbrott i pappaledigheten och leder diskussion om test av webbplatser.

Ted Nyberg har jobbat med det nya mallpaketet för EPiServer 7. Har du också jobbat med en sajt på EPiServer 7? Kom och dela med dig av dina erfarenheter.

Joel Abrahamsson som gett oss PageTypeBuilder och Truffler (eller EPiServer Find som det heter numera) delar med sig av det senaste och leder diskussionen om sök på webbplatser.

Daniel Österhof från EPiServer Hosting delar med sig och leder diskussionen för de som vill prata drift, lastbalansering och vad som händer vid en DDoS-attack.

 

Sponsor
Avantime Group är kvällens sponsor och står för lokal och bjuder på något att äta och dricka.

Join or login to comment.

 • Viktor W.

  Väldigt trevlig tillställning, dock något för hög svårighetsgrad på genomgångarna för min del, men så är jag ganska ny med EPiServer och har aldrig kikat på Dojo tidigare.

  October 26, 2012

 • suresh s.

  Hi, this is on 25th of Oct or Friday ( 26th Oct ) ? thanks.

  October 17, 2012

  • Fredrik H.

   Thursday, October[masked] at 17:30

   October 17, 2012

 • Fredrik H.

  Ökat från 80 till 110... får se om jag kan skaka fram några stolar till. Sätt er på väntelistan så länge!

  October 9, 2012

 • Fredrik H.

  @Suresh: Our speakers will give the talk in Swedish this time but the language of code is universal. :) The open space discussions might be in English depending on the participants. You are welcome to mingle with us anyway.

  1 · October 9, 2012

 • suresh s.

  Hi, will it be in english ? thanks.

  October 9, 2012

 • Fredrik H.

  Ojoj... här går det fort som vanligt. Måste ordna med fler stolar tror jag.

  October 9, 2012

 • Fredrik S.

  Supernice!

  1 · October 9, 2012

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy