add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

Masterclass Inbound Marketing in de bouw en industrie

De bouw en industrie zitten (nog) in zwaar weer, maar er zijn ook bedrijven die tegen de stroom in groeien en hun positie verstevigen. Hoe kun je je online onderscheiden? Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten jou en jouw content weten te vinden? Hoe bereik je een online expertstatus in deze moeilijke markt? Niet meer door traditionele 1.0 marketing toe te passen. Niet door alleen te zenden. Op het juiste moment informeren en inspireren is steeds belangrijker. Woorden als online marketing en content marketing kom je nu vaak tegen. Niet zo gek, want je klanten beginnen tegenwoordig de meeste van hun koopprocessen bij Google, ja ook in de bouw en industrie. Hoe pak je dit aan? Hoe zorg je ervoor dat je je onderscheidt tussen andere aanbieders in de bouw en industrie (en gerelateerde sectoren)? Dat doe je met inbound marketing. In de ‘Masterclass Inbound Marketing voor de bouw en industrie’ leer je in 5 efficiënte bijeenkomsten wat inbound marketing is. Je bent er namelijk nog niet met het verspreiden van je content (in de vorm van inhoudelijke artikelen, video’s en whitepapers). Inbound marketing gaat verder. Hoe kun je het effectief én praktisch toepassen in je eigen sector: hoe vinden klanten jou online? Hoe vinden ze jouw content op het moment dat ze er behoefte aan hebben? De masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam in de marketing, sales en communicatie, maar ook voor ondernemers die praktische stappen willen zetten van traditionele 1.0 marketing, naar nieuwe, online marketing.

Elke les start met een theoretische inleiding door Edwin Vlems. Edwin is marketingmanager van de metaalgroothandel MCB, register marketeer en één van de meest actieve uitdragers van de inbound marketing gedachte: zowel nationaal als internationaal is hij een veelgevraagd spreker. Daarnaast is hij een productieve blogger voor onder andere Marketingfacts en Bouwkennisblog. Daarna volgt een praktijkcase van een Nederlands bedrijf uit de bouw en/of industrie die de theorie al succesvol toepast in de praktijk: hoe hebben zij dit aangepakt, wat was het effect en wat zijn de lessons learned? Na de theorie en de praktijk, is er tijd voor het beantwoorden van (vooraf) ingebrachte vragen en een discussie met de sprekers en de aanwezigen. De lezingen worden gevolgd door een borrel.

De masterclass is steeds op dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur (ontvangst vanaf 16.00 uur en borrel tot 20.30 uur). De bijeenkomsten hebben de volgende thema’s:
bijwonen van de masterclass.
13 mei 1. Introductie inbound marketing – praktijkcase: Huybregts Relou 20 mei 2. Content Marketing – praktijkcase: Technische Unie
3 juni 3. Bloggen – praktijkcase: Limburgia Utiliteitsdeuren
17 juni 4.Social Media Marketing – praktijkcase: Heembouw
1 juli 5. Thought Leadership (expertstatus) – praktijkcase: Berkvens

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy