En filosofikafé er et sted hvor folk kan utforske, undre seg over og snakke sammen om et tema som velges av gruppen. Temaet kan være hva som helst, enten noe hverdagslig eller noe i en mer tradisjonell filosofisk retning. Man behøver ikke å være filosof for å delta, og det forventes ikke at man skal ha dyp kjennskap til filosofiske tekster eller ideer. Tanken er ikke at man skal prøve å overbevise andre om eget syn, men å finne ut av noe sammen.

Målet er først å fremst å kunne snakke litt dypere enn normalt om et tema. Dette vil kunne føre til mer innsikt og kanskje noen nye tanker. Samtidig er hensikten å øke deltakernes evner til å tenke klart, og bedre kunne formidle sine tanker til andre.

Samtalene blir fasilitert av Jan-Fredrik Braseth, som er utdannet filosof og jobber med tenkning og dialog. Hans rolle er å sørge for å skape en så god dialog som mulig, uten å påvirke hvilke tema det snakkes om eller hva gruppen kommer frem til.

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Recent Meetups

What's new

  • Jan-Fredrik Braseth founded Filosofikafé Oslo

    on October 9

 

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy