addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

IxDA Trondheim Meetup 05: Tjenestedesign vs. Interaksjonsdesign!

 • Jan 23, 2014 · 6:00 PM

IxDA Trondheim Meetup 05

Tema:
Tjenestedesign vs. interaksjonsdesign

Tid/sted:
Torsdag 23. jan. kl 1800 ved Digs lokaler i Olav Tryggvassons gate 30.

Agenda:

Interaksjonsdesign fra et tjenesteperspektiv
v/Ingrid  Sorgendal og Hanne E. Thomassen


Vil en helhetlig forståelse for tjenester bidra til at designeren skaper bedre grensesnitt, og hva er det viktigste en interaksjonsdesigner kan lære fra tjenestedesign?

Våren 2013 skrev Hanne og Ingrid sin masteroppgave i Industriell Design ved NTNU. De hadde stilt seg spørsmålet over, og bestemte seg for å utnytte anledningen til å utforske hvordan tjenestemetodikk og forståelse for grensesnittets omgivelser kunne bidra til enda bedre interaksjonsdesign. Prosjektet ble til gjennom et samarbeid med Hurtigruten, hvor Kantega spilte en viktig rolle som veiledere. Ingrid og Hanne vil fortelle hvordan de jobbet i prosjektet, og hvilke erfaringer de gjorde seg.

Hanne er industridesigner ved SINTEFs avdeling for Medisinsk teknologi.
Ingrid er interaksjonsdesigner hos Bekk Consulting i Trondheim.Tjenestedesign og interaksjonsdesign
 – ulike synsvinkler eller to sider av samme sak?
v/Kaja Misvær Kistorp

Tjenestedesign er en tverrfaglig disiplin med mål om å skape helhetlige og gode brukeropplevelser på tvers av alle flater. Disse flatene er naturlig nok ofte digitale, og tjenestens kvalitet avhenger av sømløse og intuitive brukergrensesnitt. Betyr det at tjenestedesign er det samme som interaksjonsdesign? 

Kaja Misvær Kistorp leder Design for offentlige Tjenester (DOT) på Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Hun er utdannet sivilingeniør i Industriell design ved Aalborg Universitet med spesiale i tjenestedesign og brukerstyrte innovasjonsprosesser. Hun etablerte og er tidligere medeier av Designit Oslo, som arbeider tverrfaglig innen produkt- tjeneste- og interaksjonsdesign. Kaja arbeidet 8 år i Designit og ledet flere store tjenestedesignprosjekter for private og offentlige kunder.

I dag står hun i spissen for Arkitektur – og Designhøgskolen i Oslo sin strategiske satsning innen forskning og utvikling av tjenestedesign i offentlig sektor.

VELKOMMEN!

Join or login to comment.

 • Hege R.

  Et bra og inngående foredrag om interaksjonsdesign. Og veldig nyttig å lære forskjell mellom tjeneste- og interaksjonsdesign. Gjenta gjerne spørsmål som kommer fra salen, da det kan være vanskelig å høre for de som sitter bak personen som stiller spørsmålet.

  January 24, 2014

  • Tonje E.

   Takk for godt innspill, Hege! Vi tar det med oss videre, og skal fikse det neste gang :)

   January 24, 2014

 • Berit Marie A.

  Etter meetupen tar vi som vanlig turen til Mikrobryggeriet! :)

  January 23, 2014

Our Sponsors

 • Kantega

  Hovedsponsor

 • Zedge

  Hovedsponsor

 • Bekk

  Hovedsponsor

 • Eggs Design

  Hovedsponsor

 • Powel

  Hovedsponsor

 • Bouvet

  Hovedsponsor

 • NTNU

  Hovedsponsor

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy