addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

IxDA Meetup #9: Tangible Interfaces

 • Aug 28, 2014 · 6:00 PM

Fysiske brukergrensesnitt
 - fra visjon til virkelighet

Allerede på tidlig 90-tall ble det ved MIT Media Lab utviklet en rekke eksempler på brukergrensesnitt som nyttiggjør seg fysiske objekter i stedet for skjerm for interaksjonen, s.k. Tangible User Interfaces. Disse ideene har ofte vist seg vanskelige å realisere i praksis, men mange mener det fremdeles finnes store potensialer her. Foredraget består av en innføring i fagfeltet, etterfulgt av et eksempel på hvordan fysiske grensesnitt er brukt i forskningsprosjektet RHYME om musikk og funksjonshemmede barn.

Jo Herstad er førsteamanuensis ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo. Han forsker innen mobile systemer og interaksjonsdesign, og har lang erfaring fra både industri og forskning. I sin doktorgrad studerte han hvordan sykkelbud nyttiggjør seg moderne mobilteknologi, og koblet dette til teorier om mennesker, kropp og teknologi.

Dag Svanæs er professor i interaksjonsdesign ved Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap ved NTNU. Han har arbeidet i fagfeltet siden 90-tallet, og har bl.a. bygget opp brukbarhetslaboratoriet for brukervennlig helse-IT ved NTNU. Hans hovedinteresse for tiden er brukeropplevelser ved kroppsnær teknologi. Han har hatt forskeropphold bl.a. hos Apple i Cupertino, Stanford universitetet og Ivrea, Italia. Han er i tillegg professor-II i ved IT-Universitetet i København, Danmark.Join or login to comment.

Our Sponsors

 • Kantega

  Hovedsponsor

 • Zedge

  Hovedsponsor

 • Bekk

  Hovedsponsor

 • Eggs Design

  Hovedsponsor

 • Powel

  Hovedsponsor

 • Bouvet

  Hovedsponsor

 • NTNU

  Hovedsponsor

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy