addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Művészet vagy alkalmazhatóság? Az innovatív interakciók különböző nézőpontokból.

Reméljük keddre már túl lesztek a Húsvéti SonkaTormaTojásPálinka-sokkon, a hét felpörgetésére van egy szuper ajánlatunk. Elhozunk Nektek néhány újabb érdekességet az innovatív interakciók világából, szóval gyertek minél többen! A kilátás is elég menő lesz a teraszról, bónuszként :)

Megint nagyon érdekes témákat szedtünk össze, most főként azoknak kedvezünk, akik az ember-gép interakció világát többféle szemszögből szeretik szemlélni: legyen az kód, művészet vagy bármi egyéb. A meetup most is (hagyományteremtő szándékkal) két részből fog állni. A műsorbővítés jogát ezúttal is fenntartjuk :)


1. Prezentációk 

// Klasszikus meetup prezentációk, főként elméleti oldalról megközelítve a témákat. Gondolatébresztés és beszélgetés indítása a fő cél.


-> Németh Ádám: Megoldás keresi problémáját

A legtöbb innováció a kontextus keresésébe hal bele: kiknek milyen problémáját oldja meg és ez a probléma égető-e annyira hogy megérje a befektetett pénzt, tanulást, változást? Konkrét eszközökről, módszerekről lesz szó a közelmúlt néhány alternatív interfész-technológiáján bemutatva: storyboarding, etnográfia, user research a Prezi, a Google Glass és más innovációk tükrében.


-> Turbucz Sándor (Turbo): Tolmácskesztyű (MTA SZTAKI)

A Tolmácskesztyű projekt célja egy olyan segédeszközt alkotni, mellyel a beszéd- és halláskárosult emberek kézmozgást, gesztusokat használva képesek a mindennapi életben kapcsolatot teremteni ép embertársaikkal. A kifejlesztett segédeszköz egy innovatív hardver-szoftver rendszer, amely egy kézmozgást érzékelő kesztyűből és a kézjeleket felismerő és nyelvi feldolgozást végző szoftverből áll. A Tolmácskesztyű eszközrendszer jelnyelvi szinkrontolmácsként működik, segítségével a fogyatékkal élők anyanyelvükön - vagyis jelnyelven - kommunikálhatnak az épekkel. A Tolmácskesztyű a jelelt szöveget hangosan felolvassa, így a sérültek és a (jelnyelvet nem ismerő) épek között folytonos kommunikáció jön létre.


-> Mórász Dávid (micro.D): VVVV: everything you know is wrong.

VVVV, a világ legviccesebb, real-time node alapú fejlesztői környezet vizuális alkalmazásának bemutatása DirectX 11 használatával. Az előadás során először megismerkedünk a VVVV "esszenciájával" majd egy nagy ugrással megismerjük milyen eye-candy készíthető benne saját rendering motorral.

"4 éve kezdtem el VJ-zni még winamp AVS-sel, a VVVV-t ez idő alatt egy saját VJing rendszer fejlesztésével sajátítottam el. Jelenleg a Kitchen Budapestnél vagyok media designer és publikus installációkat programozok illetve animációkat készítek ott."


2. Show & Tell

// Itt bemutathatjátok a már elkészült ötleteiteket, prototípusaitokat, termékeiteket. Prezentálni itt nem feltétlenül szükséges, persze jó, ha legalább néhány szóban el tudod mondani, mit is mutatsz be éppen.


-> Samu Bence (Binaura)

Vizuális művész, aki a generatív művészet és a kreatív kód területein alkot, emellett a MOME tanára. 
Ezen az estén néhány új munkáját fogja bemutatni, köztük zenei alkalmazásokat, generatív animációkat és egy nagyon izgalmas logikai játékot is.A fantasztik teraszos kilátást a Pulilab-nak köszönjétek :)

Join or login to comment.

 • Sándor T.

  Facebook csoportunk, ahova johetnek a meetupok kozotti infok, beszelgetesek:
  https://www.facebook.com/groups/597254843704104/

  May 4, 2014

 • Sándor T.

  Ha barmi kerdes vagy ohaj/sohaj van, irjatok! :)

  Es persze az elkovetkezendo meetupokra eloadok/demozok jelentkezeset mindig szivesen fogadjuk, irjatok nyugodtan ez ugyben is!

  April 16, 2014

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy