addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Prototyping FTW!

 • Aug 17, 2011 · 6:00 PM
 • This location is shown only to members

Logica og Making Waves sender sine håndplukkede, topp-trente, og høyst motiverte utøvere ut for å dele sine erfaringer rundt prototyping med IxDA-gjengen. Vi gleder oss!

Prototyping av Apps og tips rundt bruk av Axure.
Fredrik Paasche, Ida Blekeli og Castilñano Simoons fra Making Waves deler sine erfaringer rundt prototyping av apps og vil presentere tips og triks, samt vise spesifikt hvordan Axure kan brukes til dette.

Hold det ekte! - Om å designe og prototype med HTML/CSS
Hvordan bli enige om prinsippene, og løse de praktiske utfordringene ved HTML/CSS prototyping? Hvordan opplever en designer å jobbe på denne måten? Kjartan Michalsen og Erik Ferrier fra Logica tar oss gjennom fordelene og ulempene med HTML/CSS prototyping.

ØL (eller annet fludium...)
Etter presentasjonene har vi booket bord på Oslo Mekaniske Verksted, for å kunne gi våre faglige interesser og nerdy særtrekk fritt rom og næring.

Møtet er berammet til å vare ca. 2 timer

Join or login to comment.

 • Geirr S.

  Found the first half to be the most inspiring. Second half was a bit too basic for myself, but was ok for persons with little knowledge of CSS and HTML. Could perhaps have been more focused on opportunities in the differences between the old and new standards in regards to prototyping, and more on the mobile platform features of CSS3 and HTML5.

  August 18, 2011

 • Øyvind M.

  For min del var det første foredrag ikke relevant. Jeg hadde litt forhåpninger om få litt kjennskap til Axure, men som mange andre har skrevet før meg så virket denne rotete og lite forberedt.

  Den andre sesjonen med HTML prototyping hadde jeg større forventinger til. Hadde håpet at vi kanskje skulle få se noen prototyperammeverk f-eks i javascript (utover logica sine egne). Jeg vil ellers støtte meg til det Vegard Storstad skrev om at en htmlprototype laget av en designer nødvendigvis ikke har så stor verdi i produksjon. Man har ofte egne konvensjoner for hvordan ting skal struktureres alt etter hvilken plattform ting skal ut på. Dette fører ofte til at kode uansett må omstruktureres og skrives om før den kan brukes. Jeg ser imidlertid et bruksområdet for dette for designeren (at de blir kjent med begrensningene i html er også bra), men produksjonsverdien ble veldig overvurdert etter min mening.

  August 18, 2011

 • Øyvind M.

  Som ett tillegg kan det nevnes at Microsoft har et verktøy som heter WebMatrix som tross at det ikke er tiltenkt det bruket funker utmerket til prototyping på den måten som Logica UX demonstrerte i går. Det ligger gratis tilgjengelig her: http://www.microsoft.com/web/webmatrix/

  1 · August 18, 2011

 • Brynjar B.

  Very interesting to see what kind of solutions these two companies had chosen to use when working with interaction.

  August 18, 2011

 • Kjartan M.

  As one of the presenters, the discussions and seeing how making waves does things was very good.

  August 18, 2011

 • Karin L.

  Only participated in first section

  August 18, 2011

 • James M.

  Bra innsikt i prototyping prosessen. Takk for bidragene!

  August 18, 2011

 • nina k.

  Interessant tema. Litt for basic nivå om prototyping generelt, de fleste i salen har trolig mye erfaring med prototyping fra før. Ville vært et pluss om også html-prototypingen handlet om mobil. En håndsopprekning på hvor mange som brukte de forskjellige verktøyene, kunne sagt noe om hva som er mest utbredt.

  August 18, 2011

 • Håkon von H.

  Fint å se (og oppfriske) alle innfallsvinklene vi har som webdesignere når en nettside skal skapes. Mange motsigelser mellom alle de som foreleste, men det er vel sånn at noen liker noe og andre liker noe annet.

  Mine forventninger til meetupen var mye mer om prototyping med Axure. Her ble det ganske så rotete, og det gikk litt for raskt frem. Skulle gjerne sett en enklere demo av Axure brukt til å lage en prototype, samt en bedre innføring i the basics.

  Jeg skulle gjerne sett at foreleserne var litegran bedre forberedt, og at de hadde kortet ned foredragene til halvparten. Det var dessverre svært mange gjentakelser av de samme budskapene.

  Men det var lærerikt og inspirerende å følge med. Godt jobba av arrangører og forelesere.

  August 18, 2011

 • Lena B.

  Bra tema som jeg forventet at det skulle komme noe spennende ut av. Ble dessverre skuffet, dette var ikke spesielt nyttig for meg. Gjennomgangen av Axure var rotete og virket dårlig forbredt. Foreleserne burde også ha kooridnert innholdet i presentasjonene litt bedre så det blir en mer tydelig rød tråd.
  Unntaket var Fredrich Paasche, som hadde en bra gjennomgang av de ulike verktøyene. Mer av sånn!

  August 18, 2011

 • Vegard S.

  Som en som fusker i faget hadde jeg forventet bedre presentasjoner. Høydepunktene for meg var Paasche som leverte en ryddig innføring, og Logica som var underholdende og ambisiøse. De øvrige falt litt igjennom synes jeg, men jeg tror det var mange i salen på forskjellig nivå som sikkert fikk mer ut av innholdet.

  Om det hadde vært flere frontendmennesker der ville ikke Logica kommet så lett unna at de mener at HTML/SCC/JS-prototyper satt sammen av designere faktisk har så stor verdi for produksjon. Det er det oftest ikke :)

  August 18, 2011

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy