Digitalt Byliv - Oslo 24. mai

From: Einar Sneve M.
Sent on: Tuesday, May 14, 2013 3:42 PM
Kjære interaksjonsdesignere,

24. mai arrangeres konferansen Digitalt Byliv i Oslo - en konferanse om digital teknologi og byliv. Konferansen setter teknologi og byutvikling på dagsorden og belyser hvordan digitaliseringen av byen har konsekvenser for både design, hverdagsliv og samfunnsutvikling. Og det er fortsatt billetter igjen!

Teknologi og samfunnsutvikling er en tematikk som er stadig mer aktuell både internasjonalt og her hjemme, og hvor vi mener interaksjonsdesign er sentralt. Utviklingen styres i stor grad av mulitnasjonale selskaper som IBM og Microsoft, eller gjennom store infrastrukturelle prosjekter som Altinn.no. Men hvordan påvirker teknologien folks hverdag i byer og tettsteder? Hvilken dagsorden setter teknologien for planlegging og utvikling? Hvordan kan digitale ressurser brukes som verktøy for kunnskapsutvikling, formidling og medvirkning? Og ikke minst, hvordan kan vi designe for det digitale bylivet?

Til Digitalt Byliv har vi samlet et stjernelag fra design og urbanisme for å diskutere disse temaene. Vi har satt sammen et internasjonalt program som burde være av interesse for IxDAs medlemmer:

Designer Dan Hill har ledet Sitra, det tradisjonsrike finske innovasjons-fondet, og er nå direktør for forsknings-senteret Fabrica i Italia. Hill har vakt oppsikt for sin kritiske perspektiver på hvordan offentlige institusjoner og tjenester kan bruke design strategisk for medvirkning og nyskapning. Hill står bak boka Dark Matter and Trojan Horses. Hill har bakgrunn fra Arup, BBC, Monocle, Domus, ICON og skriver på cityofsound.com.

Urbanist og skribent Adam Greenfield fra New York skal snakke om teknologiutvikling og ideologi, og om byutvikling og hverdagsteknologi som politikk. Greenfield står bak studioet Urbanscale og de helt sentrale design+teknologi-bøkene Everyware: The dawning age of ubiquitous computing (2006), Urban computing and its discontents (2007) og 'The city is here for you to use' som kommer seinere i år.

Russell Davies er Creative Director ved Government Digital Service (GDS) i Storbritannia. GDS er britenes nye direktorat for offentlige digitale tjenester, og har det siste året fått mye oppmerksomhet for å ha klart å skape skikkelig gode statlige nett-tjenester. GDS vant tidligere i år den prestisjefylte prisen Design of the Year, i konkurranse med blant annet London OL.

Den britiske designeren og forfatteren James Bridle kommer for å snakke om kultur i nettverksalderen. Bridle står bak prosjekter som The New AestheticDronestagramDrone Shadows og Iraq War Wikihistoriography.

I tillegg kommer Timo Arnall fra Berg/AHO, Matt Ward fra Goldsmiths Design, Even Westvang fra Bengler og mange flere. 

Dette er et program som ingen interaksjonsdesigner bør gå glipp av!

Digitalt byliv er organisert av Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, Statsbygg, samarbeid med Norsk Form, Miljøverndepartementet og Forskningsrådet. 

Mer om innhold og program her: digitaltbyliv.no

Hjertligst hilsen
Einar Sneve Martinussen
Konferansier Digitalt Byliv
Interaksjonsdesign, AHO

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy