addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo
This Meetup is cancelled

Kodeklubb (kun) for lærere 23. september

 • to
 • Rud skole

  Skolevegen 22, FJERDINGBY (map)

  0.000000 0.000000

 • Til lærere og rektorer i Rælingen,
  (barne, ungdom og videregående trinn)


  KODESAMLING FOR LÆRERE 23. SEPTEMBER

  NB: Merk at samlingen 23.9 KUN er for lærere, SFO-ansatte (og evnt. elever på videregående)

  Vi har lagt bak oss et vellykket halvår for Lær Kidsa Koding Rælingen (LKK.r). Les mere om oss på: Facebook på http://on.fb.me/1ktiOo2 (stor O og liten o, tallet 2)
  eller Kidsakoder.no/ på http://bit.ly/1phzdcf Les også mere om Code.org, det er her "kodebevegelsen" startet http://code.org/ Kodeklubben "LKK.r" startet opp den 21. januar 2014 på Smestad skole og vi har hatt kodesamlinger hvor barn kan lære seg enkel, morsom og grunnleggende programmering i Scratch og SmallBasic. Vi har egne lærerkrefter, som er frivillige foreldre (som ofte jobber med IT i det daglige). Liv Hoffmann Hartold underviser i Scratch og Glenn Ove Forsland i MS Small Basic. Dag Ermesjø og flere andre er med og organiserer. Vi er en del av Code.org og Lær Kidsa Koder bevegelsen. Målet er at vi skal være forankret i skolen og at skolen i Norge snart må få IT og programmering som en del av undervisningen. England har allerede fastsatt programmet i 2013 og starter med IT-undervising fra høsten 2014. Mer om det engelske initiativet her: http://bit.ly/1x6jt2p Vi har derfor gleden av å invitere deg som lærer til en informasjonskveld på Rud skole inkludert en helt enkel, grunnleggende undervisning i programmeringsspråket Scratch http://scratch.mit.edu/ tirsdag 23. september 2014 kl 18-20 på Rud skole. Tor Espen Hansen er ansatt i Rælingenskolen og er timelærer og systemansvarlig skole-it, og er vår lærer-kontakt i LKK.r Liv Hoffman Harthold og Glenn-Ove Forsland vil stå for undervisning, sammen med oss andre i foreldregruppa.

  LKK.r ønsker også å få etablert kontakt med Rælingen vgs - her er vi sikre på at det finnes mange elever som deltar i IKT-fag. Vi ønsker også å kurse ungdommer og rekruttere instruktører. Disse ungdommene skal snart ut i praksis og arbeidsliv og det kan være de synes det er fint å ha på cv'en at de faktisk har undervist i koding! Vi vil også jobbe med å eventuelt få til samlinger på Rælingen bibliotek. Vi ønsker også i samlingen den 23.9 å høre med dere om ungdomsskolen og videregående skoler for å fange opp interesserte ungdomsskole-elever og elever på videregående om "teknologi i praksis" faget elevene deltar på. Fint om du kan tenke og forberede deg på dette til den 23.9

  HER ER NOEN ANBEFALTE NETTSIDER/VIDEOER:

  Hva er KidsaKoder ? Se denne videoen med Torgeir Waterhouse på NRK Skole:
  http://bit.ly/SC5bpN Se vår 10-minutters video om hvordan vi startet opp LKK.r i Rælingen

  http://vimeo.com/92858312

  Se denne videoen hvor Bill Gates forteller på en enkel måte om viktigheten av å kode:

  https://www.youtube.com/watch?v=nKIu9yen5nc

  Les Torbjørn Skauli om "Formidling av IT til de unge" Fra kidsakoder.no: http://bit.ly/1dIuFVE MØTEPLAN HØSTEN 2014:

  26. august. Vanlig samling for elever, Rud skole
  23. september. Spesiell samling kun for lærere (og elever fra vidergående), Rud skole
  28. oktober. Vanlig samling for elever, Blystadlia skole
  25. november. Vanlig samling for elever, Blystadlia skole
  Ingen samling i desember 2014.

  BOOKING AV MØTE

  Du er hjertelig velkommen til møtet den 23.9. For å gi oss en oversikt, kan du melde deg på på www.meetup.com (men om du ikke gjør det, er det ingen krise).

  1. Gå inn på www.meetup.com og registrer deg gratis som medlem.
  2. Klikk på Find a Meetup Group: søk på Rælingen, velg "KidsaKoder Rælingen"
  3. Meld deg på kodesamling 23.9

  Hold av 23.9 !!! Mere info kommer i august på nett og på papir.

  Vennlig hilsen
  Dag Ermesjø
  på vegne av foreldregruppa i LKK.r

Join or login to comment.

Cancelled

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy