addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Hva kan vi gjøre med LKK i Oppegård?

 • Jun 3, 2013 · 7:30 PM
 • This location is shown only to members

* Vi er for mange for Nettecs møterom så vi flytter til biblioteket *

 

Vi møtes for å diskutere hvilke konkrete aktiviteter vi kan få til i Oppegård. Kan vi få satt opp kodekurs til barn og ungdom? Hvordan skal vi å frem for å få skolen i Oppegård på banen? Hvilke ressurser har vi i LKK Oppegård?
Dette og mer til vil vi snakke om i møtet.

Møtet blir holdt hos Nettec på Kolbotn, men det er bare plass til ca 10 personer. Antar at det er nok, hvis ikke finner vi et annet sted.

Join or login to comment.

 • Kristine M.

  Hei igjen og igjen - finner ikke alle inne på kidsakoder.no - prøver meg her. Har laget en gruppe for Kodeklubben Oppegård http://www.kidsakoder.no/grupper/kodeklubben/kodeklubben-oppegard/ Første møte i morgen - Jan Erik underviser - vi har 7 påmeldte foreløpig. Spread the word og god helg :-)

  Neste kodeklubbdag er den 21.9. hvem stiller med undervisning?
  http://www.oppegard.folkebibl.no/kodeklubb-for-kidsa

  Kristine

  September 6, 2013

 • Kristine M.

  Hei igjen dere,

  Jeg har nå laget programmet(http://issuu.com/oppegard-bibliotek/docs/program-host2013-issu) og holder på å lage sak til nettsidene våre. Legger inn en aktivitet pr kurs samt en fellesartikkel. Informasjon om kodekurs kommer også i neste Lokalavisen Oppegård under "Din kommune" - jeg har vurdert det slik at vi ikke trenger påmelding. Dersom det kommer veldig mange så får vi ta det eventuelle problemet da? håper det er ok for dere?
  Har et spørsmål til dere fra IKT avdelingen vår ang. det trådløse nettet - kan noen svare meg så videreformidler jeg til IT:

  "Hei,
  Slik et er i dag så begrenses opp og ned trafikken til 1Mb pr. bruker på OK Publik. Den totale mengden tilgjengelig for alle brukere er ikke begrenset. Det vi kan gjøre er å justere hvor mye hver enkelt bruker får. Normalt sett så skulle 1 Mb holde for normal bruk så lenge det ikke er store ting som skal lastes ned eller opp. Hvor mye trenger du evt. pr. bruker?"

  OG så trenger vi noen instruktører.

  August 27, 2013

 • Jan Erik B.

  Hei Kristine. Uten at jeg pt. har navn på blokka for hvem som kan undervise, er jeg sikker på at vi får til dette. Vi har et stort nettverket lokalt og nasjonalt, så dette går bra. Jeg kan bidra, og Anton kan sikkert også (Ikke sant Anton?;-)
  Foreslår at du lar programmet gå i trykken.
  MEN - er det påmelding? Kan være nyttig å vite ca hvor mange som kommer - eventuelt med et tak avhengig av hvor mange lokalet rommer og tilgang til nettverk.

  August 15, 2013

  • Anton A.

   Jeg tviler på at jeg har mulighet til å møte 7. september, men ellers vil jeg stille :)

   August 19, 2013

 • Kristine M.

  Korreksjon dere (litt problemer med kalenderen i det forrige):
  "Kodeklubb for kidsa. Kan du programmere kan du skape din egne digitale virkelighet. Garantert mye morsommere enn at spill, programmer og apper forteller deg hvordan du skal oppføre deg. Programmering gjør at du kan ta makta over datamaskinen – nå må den gjøre som du vil.

  I samarbeid med Lær Kidsa Koding tilbyr biblioteket denne høsten et kodekurs
  i Scratch. Undervisning får du av lokale nerder og programmerere.

  Oppstart i bibliotekets barneavdeling lørdag 7. september kl .12-14
  Deretter: 21.9., 12.10., 26.10., og 16.11. på Spilldagen
  Ta med egen datamaskin og godt humør.
  Passer for barn fra 10 år.
  Arrangeres i samarbeid med nettverket Lær Kidsa Koding"

  1 · August 15, 2013

 • Kristine M.

  Hei igjen alle
  Jeg trenger tilbakemelding da jeg holder på med bibliotekets trykte program. Kan noen ta på seg å undervise i kodeklubb i høst? Foreløpig tekst fra programmet - korrigeringer mottaes med takk:
  "Kodeklubb for Kidsa. Kan du programmere kan du skape din egne digitale virkelighet i stedet for at spill, programmer og apper forteller deg hvordan du skal oppføre deg. Programmering gjør at du kan ta makta over datamaskinen – nå må den gjøre som du vil.
  I samarbeid med Lær Kidsa Koding tilbyr biblioteket denne høsten et kodekurs i Scratch. Undervisning får du av lokale nerder og programmerere.
  Oppstart i bibliotekets barneavdeling lørdag 9. september kl 12-14
  Deretter: 21.9., 12.10., 26.10., og 16.11. på Spilldagen
  Ta med egen datamaskin og godt humør.
  Passer for barn fra 10 år.
  Arrangeres i samarbeid med nettverket Lær Kidsa Koding"

  August 15, 2013

 • Kristine M.

  Hei igjen alle og takk for sist :-)

  Alle på biblioteket er veldig positivt innstilt til dette initiativet og vi vil gjøre vårt beste for å tilrettelegge for en kodeklubb.
  Vi stiller med lokale og markedsføring i våre kanaler samt annen praktisk tilrettelegging. Nettverket står for gjennomføring og undervisning.

  Møtes første gang som vi avtalt lørdag 9. september kl 12-14.

  Videre:
  21.9. - eventyrfestival i Oppegård og barneavdelingen er opptatt, men vi kan kode i lokalhistorieavdelingen.
  12.10.
  26.10.
  16. 11. spilldag på biblioteket - vi kan kanskje lage kodehjørne eller vise frem resultater?
  Trenger to frivillige lærere til hver av dagene. Det er bare å melde seg.

  Mulig det er lurt at alle som skal være med har et felles forberedende møte en/to ukers tid før første kodedag? En person bør vel være faglig koordinator? Som sagt er ikke jeg noen kodeekspert så noen andre må ta den biten.
  Vi høres - Kristine

  June 12, 2013

 • Jan Erik B.

  Det var en fin gruppe som møttes i Kolbotn bibliotek mandag kveld. Blant deltagere var 2 lærere fra Hellerasten Ungdomsskole. Det var svært nyttig å høres deres mening om hvordan LKK kan bistår fremover.

  Fritidskoding: Vi bestemte at vi skulle arrangere 4 kodedager i løpet av høsten, med første gang i september. Disse planlegges gjennomført med Scratch, men ser man at dette blir for kjedelig vurderes python og annet.
  Dato for disse arrangementene fastsettes etter at det er avklart med biblioteket om det er ledig lokale.

  Skolekoding: Det ble foreslått å bistå til å lage et eget kurs for interesserte lærere. Dette ble bifalt av gruppen. P.t. er rektor Skaug på Hellerasten skolen informert, noe vi håper hun vil takke ja til, samt informere andre rektorer om aktiviteten.
  LKK Oppegård vil gjerne samarbeide med andre avdelinger for å sette sammen kurs for lærere. En viktig jobb her vil være å strukturere informasjon og undervisning slik at det blir lett for lærer å ta dette til seg.

  June 7, 2013

 • Jan Erik B.

  Tusen takk til alle som kom i møtet og gjorde det til en vel anvendt kveldsøkt. Jeg synes det var oppløftende og moro. Håper å se dere på senere events i regi av LKK Oppegård. Vi trenger bistand fra alle skal vi få dette ut i verden (les:Oppegård)

  Vi hørs.

  June 3, 2013

  • A former member
   A former member

   Har lagt ut flere lenker hos FAU Kolbotn skole. Skal sende til Østli skole også.

   June 4, 2013

 • Anton A.

  Tusen takk for et bra møte! Under er det en del lenker som dere bør sjekke ut angående Scratch: https://github.com/kodeklubben/dokumenter/tree/master/Termin-1 Hvis dere klikker inn på mappene så vil dere se '.textile'-dokumenter og det er da disse som er oversatt til Norsk.
  Her er heftet som ble brukt på Teknisk museum:
  http://info.scratch.mit.edu/sites/infoscratch.media.mit.edu/files/file/translated-docs/GS14_no.pdf
  Og dette er Scratch-kortene, små kort med tips om hva man kan gjøre i Scratch:
  http://info.scratch.mit.edu/sites/infoscratch.media.mit.edu/files/file/Scratch%20cards%201-12%20(Norwegian).pdf

  June 3, 2013

  • A former member
   A former member

   I like måte, Anton! :-) Takk for lenkene - gleder meg til å kaste meg over Scratch. Jeg tipper det snart kommer en Scratch-side under her: http://www.toreingolf...­

   June 4, 2013

  • A former member
   A former member

   Takk for lenker. Noterer bak øret til en regnværsdag i feren :)

   June 4, 2013

 • Simen S.

  Hei,

  jeg var dessverre litt magesyk, så jeg fikk ikke vært med. Om dere har lyst, så kan dere gjerne skrive en liten oppdatering på en post på Oppegård-siden på LKK: http://www.kidsakoder.no/hvor/oppegard/

  Jan Erik skal ha tilgang til å publisere der, og jeg kan gi tilgang til flere. Om du lager en "post" i wordpress og merker den med kategori "oppegård" skal den komme opp der. Det er også mye i pipeline for nettstedet slik at vi skal slippe å forholde oss til meetup og facebook og nettstedet og andre kanaler, men holde oss til en. Det innebærer grupper (for eksempel Oppegård!), påmeldinger, bilder, fildeling, forum, etc.

  June 4, 2013

 • A former member
  A former member

  Skal forsøke å komme!

  June 2, 2013

 • andreas C.

  Skulle gjerne ha vært med, men har så knapt med tid i denne perioden. Håper å få beskjed neste gang også (kanskje litt tidligere) så jeg får vært med. Ønsker dere er møte med meg utenom for å diskutere hvordan og hvilke måter og metoder vi kan bruke for å introdusere dette i Oppegård skolen er jeg åpen for det.

  1 · May 30, 2013

  • Kristine M.

   Videresender mail til lærere fra Jan Erik til Andreas.

   May 30, 2013

  • Jan Erik B.

   Har sendt mail til Råum tidligere uten respons, men det har noe å si HVORDAN ting kommer frem, så det er kanskje ikke så rart at hun ikke responderer - sikkert nok å ta tak i. Fint om Andreas kan ta kontakt, men ellers så legger vi en plan på møtet for hvordan vi skal fronte mot kommunen.

   May 30, 2013

 • Kristine M.

  Hva med Andreas Chirstiansen på Ingieråsen [masked]? Han er IKT koordinator og lærer der og kan kanskje være aktuell deltaker?

  May 29, 2013

  • Simen S.

   Har du noe kontakt med han, Jan Erik?

   May 29, 2013

  • Jan Erik B.

   Nei, han kjenner jeg ikke. Kan du invitere Kristine? Sikkert mer sannsynlig at han kommer om noen han kjenner inviterer.

   May 29, 2013

 • Kristine M.

  Hei dere, har lagt til info om arrangementet å bibliotekets nettsider. Kom med endringer til teksten dersom dere vil ha noe annen info ut.
  Er dette oppstartsmøte for Oppegård eller har dere møttes før?

  http://www.oppegard.folkebibl.no/aktiviteter/moete-laer-kidsa-koding

  May 29, 2013

  • Simen S.

   Utrolig bra, Kristine! Ja det er oppstart i Oppegård

   May 29, 2013

 • Simen S.

  Kristin Halvorsen stiller på åpent møte om skolen i fremtiden i rådhuset om klokken syv. Noen som har tid til å dra dit og stille uskyldige spørsmål?

  May 29, 2013

 • Jan Erik B.

  Jeg har tidligere forsøkt å få med rektor Lars Michalsen, men han slutter og erstattes av Rune Solberg. Han har jeg ikke snakket med. Han er for tiden inspektør på Bøleråsen skole i Ski. Noen som kan kontakte ham?
  Ellers er Tone Nakken, Elisabeth Moen og Anne Landehagen lærere jeg vil tro kan mene noe om dette. Kan du forsøke å få en av de med er det supert.

  May 29, 2013

 • Odd-Ståle I.

  Kanskje en lærer fra skolen i tillegg til meg kommer. I så fall er det for at vedkommende skal være lærer i et valgfag som kan inneholde realfag/teknologi.

  1 · May 24, 2013

 • Robert E.

  Er dessverre i utlandet denne dagen.

  May 24, 2013

 • Robert E.

  Dessverre er jeg i utlandet den 3.6, men har stor interesse i dette. Jeg bor på Bjørndal og løfter gjerne tanken å enten frakte Bjørndølinger til Oppegård eller har en egen "branch" på haugen. Vi får ta en prat om det.

  1 · May 24, 2013

12 went

Our Sponsors

 • Nettec AS

  Foreløpig sponses 2 dollar i måneden for å dekke meetup.com

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy