addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Lær kidsa koding! - Oslo Message Board › Ressurser på nett

Ressurser på nett

Francis D.
francisds
Oslo, NO
Post #: 3
Hvem burde vært med i en tilsvarende norsk video rettet mot barn...?
Jeg vet ikke om video, men basert på sitater her vil jeg prøve å få folk som Jon von Tetzchner, Øystein Moan, Håkon Wium Lie, Eilert Hanoa, Gisle Hannemyr, Morten Dæhlen, Nils Øveraas, John Lervik, Bjørn Olstad, Lavrans Løvlie, Bjørn Haugland, Terje Wold, DVD Jon, Roger Larsen, Eirik Chambe-Eng, Haavard Nord, Jon Fredrik Baksaas, Arild Haraldsen, Funcom-gjengen, Musikkere, Tall-knusere fra finans og olje bransjen...

Edit: La inn quotes som en URL
Knut Y.
user 82662312
Oslo, NO
Post #: 1
Lær kidsa koding går på litt mer enn selve kodingen. Det går også på å ta inn koding som en naturlig del av skolefagene, akkurat som IT er en avgjørende del av "utstyret" i lek, i fritidsaktiviteter og senere på jobben. Et viktig poeng er at programmeringen skal være lett å gjøre. Har lagt med et knippe av verktøy i visuell programmering, der verktøy som f.eks. Turtle Art gir elevene mulighet til å studere selve koden som kjører. Dette er en type abstraksjon som gjør at elvene får innblikk i hvordan ting henger sammen.

Verktøyene må også være svært enkle å ta i bruk. De yngre elevene har ikke full oversikt over det å installere og konfigurerer programverktøy. Slike ting kan ta dager, kanskje uker med profesjonelle verktøy. Selve verktøyene kan også være vanskelig å bruke grunnet et hav av valgmuligheter. Derfor er enkelhet i bruk helt avgjørende. Verktøyene må også kunne installeres svært enkelt. Derfor er det å foretrekke verktøy som kan brukes via nettleseren eller at det installeres rett fra nettet fra en pakkebrønn eller app-butikk. Altså tilnærmet null innsats for å starte herligheten, eller såkalt "null-utrulling" (eng.: zero deployment):

Her er noen eksempler på visuelle programmeringsverktøy og systemer for å simulere ting, til bruk i skolefagene:
eToys med visuell programmering.
Turtle Art fra One Laptop per Child
Gcompris - en kryssplattform bunke med over 100 skoleoppgaver og simuleringer
Einar I.
user 13057475
Oslo, NO
Post #: 1
Fikk et tips om følgende ressurs:
http://teachingkidspr...­
Erik R.
user 8227576
Oslo, NO
Post #: 2
Her er en interessant episode av .NET Rocks! (podcast) der de intervjuer Llewellyn Falco og Lynn Langit som har laget et opplegg for barn basert på Microsoft SmallBasic:

http://www.dotnetrock...­

Opplegget finner du her:

http://www.teachingki...­

Gareth W.
user 8050923
Oslo, NO
Post #: 2
Powered by mvnForum

Our Sponsors

  • Bouvet ASA

    Mat, Drikke og lokaler. Timer for Simen Sommerfeldt

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy