Kodekveld for barn i Oslo

 • April 6, 2014 · 5:30 PM

Søndag 6. april blir det kodekveld for kidsa i Oslo! Vi hjelper dere å komme i gang med koding, med separate opplegg for de små, de mellomstore og de store:


Scratch er et programmeringsspråk som er morsomt å bruke og lett å lære, ikke minst siden det er oversatt til norsk. Med Scratch er det lett å være kreativ med datamaskinen og lage for eksempel animasjoner og spill. Scratch passer for barn i alderen 8-13 år. Det er bra som introduksjon til programmering for alle aldersgrupper, også voksne!  Barn som allerede kan litt Scratch er også velkommen, dere kan gjerne få vise fram noen programmer dere har laget!


ComputerCraft er en "mod" til Minecraft der du kan programmere datamaskiner og roboter ("turtles") inni spillet. Du kan få dem til å styre dine byggverk og jobbe for deg. ComputerCraft bruker programmeringsspråket Lua. Det er et enkelt tekstbasert programmeringsspråk, men krever at du skriver inn programtekst riktig og forstår en del engelsk. ComputerCraft passer for dem som er ca. 12 år eller eldre, har spilt noe Minecraft og er motivert for å lære noe litt vanskelig. Vi hjelper deg å komme i gang, men du må regne med å bruke en del tid selv for å bli god!

For de voksne tar vi en prat om hvordan dere kan sette i gang aktiviteter lokalt. Vi ser på eksempler fra aktiviteter både i skolen og på fritiden.

Vi viser også fram noen andre muligheter med koding for kidsa. Blant annet får dere se en datastyrt halloween-hodeskalle!

Forberedelser:

For Scratch vil vi ha noen maskiner til utlån, men vi satser på at de fleste av dere har en bærbar maskin dere kan ta med. Scratch kjører i nettleseren, så Windows, Mac og Linux fungerer like bra. Vi anbefaler at dere prøver litt før dere kommer. Scratch finner dere på scratch.mit.edu. Det finnes en startveiledning og et sett instruksjonsvideoer dere kan se på. 

For ComputerCraft trenger dere å ha med egen maskin. Dere bør helst installere programvaren før dere kommer, følg denne veiledningen. For å bruke ComputerCraft trenger dere altså å kjøpe spillet Minecraft.

For de mindre barna er det naturligvis best om en forelder kan være med. Det kan godt være den av foreldrene som kan minst om programmering. Foreldre som kan programmering er selvfølgelig også veldig velkommen!

NB! Hvis du legger inn påmelding for flere personer så husk å legge inn antall gjester du har med i tillegg til deg selv! Svar også på det automatiske spørsmålet om hva dere ønsker å delta på så vi har en oversikt over hvor stor hver klasse blir.

Velkommen!

NB! Om du kjenner et firma som vil sponse brus, frukt og snacks til barna så si fra! 

Join or login to comment.

 • Rina

  Ah, så synd at jeg ikke så dette tidligere.. Når er det neste gang?

  1 · April 25, 2014

  • Torbjørn S.

   Det kommer et nytt arrangement 1. juni. Vi gleder oss vi også!

   1 · April 25, 2014

 • Øystein G.

  Absolutt høydepunkt med bursdagsang :-)

  3 · April 7, 2014

 • Olga V.

  Supergøy! Er det lov å låne et bilde som er lagt ut her og poste det på facebook?

  1 · April 6, 2014

 • Geir Arne H.

  Dette var gøy! Så mange flinke og kreative ungdommer!

  2 · April 6, 2014

 • GunnInger Røkke R.

  Tusen takk for et flott arrangement!

  3 · April 6, 2014

 • Geir Arne H.

  Heisann. Ja, såvidt jeg har klart å finne er ikke computercraft tilgjengelig for versjoner nyere enn 1.6.4 for øyeblikket. Det betyr at dere må legge inn versjonen 1.6.4 først, ved å lage en ny profil og velge Use version 1.6.4 (se steg 2 i installasjonsveiledningen). Deretter laster dere ned Forge for versjon 1.6.4 (steg 3) og installerer den, før dere helt tilslutt kan legge inn ComputerCraft.

  1 · April 4, 2014

  • Dagfinn R.

   Den er der. Det var bare jeg som gikk meg vill i filsystemet.

   April 6, 2014

  • Dagfinn R.

   Det virket nå.

   2 · April 6, 2014

 • Torbjørn S.

  Tips til Scratch: Det trådløse nettet kan være litt tregt med så mange deltakere, så det kan være lurt å installere Scratch for maskiner uten nettforbindelse: http://scratch.mit.edu/scratch2download/
  Da kan dere bruke den installerte versjonen hvis dere får problem med nettforbindelsen.

  Torbjørn

  1 · April 6, 2014

 • Torbjørn S.

  Vi hadde en liten venteliste av folk som ville være med på kodekvelden, og nå har vi bestemt å ta med alle som stod på lista. Vi hater å stenge ute barn som har lyst til å lære!

  Det kommer til å bli litt fullt i lokalene, og naturligvis litt flere elever på hver instruktør, men vi håper og tror at kodekvelden skal fungere etter hensikten likevel.

  Når vi blir så mange er det fint om de av dere som kan litt Scratch er med og hjelper de som er nybegynnere. Vi vil også gjerne at dere hjelper til å rydde opp etterpå i lokalene som Bouvet har vært så vennlige å la oss låne.

  Velkommen til kodekveld!

  Torbjørn Skauli og resten av LKK-gjengen

  1 · April 6, 2014

 • GunnInger Røkke R.

  Mulig spørsmålet er dumt, men poden har minecraft versjon 1.7.5, skal vi likevel laste ned computerCraft versjon 1.6.4 til kurset?

  April 4, 2014

  • Simen S.

   Jeg tror det er lurt. Dere kan legge det i en annen folder på desktop'en, slik at det ikke ødelegger for den andre installasjonen

   1 · April 5, 2014

 • Aina S.

  En stk 11-åring fikk akkurat beskjed om at han fikk plass! Erik og hans far gleder seg begge to. :)

  3 · April 5, 2014

Our Sponsors

 • Bouvet ASA

  Mat, Drikke og lokaler. Timer for Simen Sommerfeldt

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Allison

Meetup has allowed me to meet people I wouldn't have met naturally - they're totally different than me.

Allison, started Women's Adventure Travel

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy