addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Møte for Ungdomsgruppa hos Computas: Om proff programutvikling og roboter

24. juni blir det et nytt møte for ungdommer som allerede kan en del koding. Dette er et par dager inn i sommerferien, men vi får et spennende program så møt opp! Vår vert hos Computas er Bjørn Einar Bjartnes som har vært med i LKK fra starten. Bjørn Einar og hans kolleger viser oss hvordan profesjonell programvareutvikling foregår og, ikke minst, hvordan man programmerer humanoid-roboten Rapiro til å gjøre det man vil!

Foreløpig starttid for møtet er klokka 17:30, men skriv en merknad i påmeldingen dersom tidspunktet er problematisk, kanskje har vi mulighet til å justere tiden.

Møtene i Ungdomsgruppa er LKKs tilbud til de som kan en del programmering allerede. Målgruppen er først og fremst elever i ungdomsskole og videregående skole. På disse møtene får dere se interessante og kule ting som kan inspirere dere til å lære mer, enten på hobbybasis eller gjennom utdanningsvalg senere. Vi vil også gjerne inspirere dere til å dele det dere kan med andre barn og unge. Dessuten får dere prate med hverandre over et stykke pizza og høre litt om hva de andre gjør.

OBS! Det vil komme praktiske beskjeder om oppmøte osv., så følg med på epostene fra Meetup.

Velkommen!

Join or login to comment.

 • Andreas A.

  Jeg vil si at jeg lærte svært mye (blant annet hvordan en programmerer jobber), men jeg skulle gjerne likt at vi gikk nærmere inn på GitHub. Med andre ord er GitHub noe jeg har lyst til å sette meg mer inn i, og da er det lettere når man får undervisning i det! :)

  June 25, 2014

 • Mathias B.

  Lærerikt om automatisk testing og utvikling i samarbeid, og nyttig med en kort innføring i GitHub. Et lite innsyn i en faktisk arbeidssituasjon. Kunne kanskje gått en smule raskere fram (ikke brukt mindre tid, men gått innom mer).

  June 25, 2014

 • Mathias H.

  Lærte nye ting om proff programutvikling

  June 24, 2014

 • Andreas A.

  Heisann! Jeg bare lurer på hva slags språk det vil bli programmert i? :)

  Mvh.
  Andreas

  June 17, 2014

  • Bjørn Einar B.

   Det vi kommer til å vise frem fra reelle prosjekter er nok fra et C#/JavaScript prosjekt, så et klassisk .NET web prosjekt. For roboten så er alt som skal til å kode noe over seriellporten på en Raspberry PI, jeg har brukt Pharo (en Smalltalk variant), Shell script og tenkte å se om jeg fikk Erlang til å virke også, men har du et favorittspråk så kan vi alltids kode litt robot i det også (gitt at det ikke er altfor pes å installere på Raspberry PI).

   1 · June 17, 2014

  • Bjørn Einar B.

   Jo, og så klart litt C, hvis vi vil kan vi alltids endre litt på kildekoden til Arduino'en som styrer servoene i Rapiro også. https://github.com/Ish...­

   1 · June 17, 2014

11 went

Our Sponsors

 • Bouvet ASA

  Mat, Drikke og lokaler. Timer for Simen Sommerfeldt

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy