add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

Fagseminar i Lean Forum Oslo – Ledelsens rolle ved innføring og bruk av Lean

Mange virksomheter har satt i gang eller arbeidet i lengre tid med forbedringsarbeid basert på Lean filosofien. Hvordan få Lean inn som en naturlig del av hverdagen medfører endringer for både ansatte og ledere

På dette tredje medlemsmøtet i Lean Forum Oslo, i PwCs lokaler i Bjørvika, får du høre om hvordan to toppledere i Norge deler sine erfaringer knyttet til denne utfordringen. Som vanlig er det satt av god tid til mingling.

Agenda                                 NB ! Arrangementet er gratis

16:30    Registrering og kaffe

16:40    Velkommen v/Lean Forum Oslo

16:50    Lederenes rolle ved innføring, etablering og utvikling av LEAN i forretningsprosesser.

Olav Volldal Tidl. Konsernsjef i Kongsberg Automotive

Hva er lederenes rolle i å initiere, utvikle, implementere og skape kontinuerlig forbedringer i egne forretningsprosesser (Business Processes), basert på en lean-tankegang? Dette kan være i prosesser som markedsføring/salg, innovasjon, produktutvikling og produktforbedringer, produksjonsstyring, innkjøp, kvalitetssikring, strategi - og ledelsesprosesser, rekruttering og kompetanseutvikling.  Tidligere konsernsjef i Kongsberg Automotive deler av sin lange erfaringer og drøfter problemstillingene.

 

17:50    Pause

18:10    Lean i Posten – endring i selskapet og i lederrollen
              Tore K. Nilsen Konserndirektør, divisjon Post

 

Posten har de siste 4 årene jobbet systematisk med å få Lean og kontinuerlig forbedring til å bli en del av hverdagen og kulturen i selskapet. Hva krever denne endringen i et selskap som Posten og hvilken endring i lederrollen medfører den? Tore K. Nilsen, konserndirektør med ansvar for post området vil dele erfaringer og suksessfaktorer.

 

 18:50    Diskusjon og planer for våren 2012 i Lean Forum Oslo                          

Tema for neste møte

19:00    Mingling og enkel servering

21:00    Slutt

Join or login to comment.

 • Solveig H.

  Spennende foredrag fra meget dyktige ledere!

  April 18, 2012

 • Steingrim B.

  Takk til to svært erfarne og inspirerende ledere som velvillig delte av sin erfaring som ledere av to ulike virksomheter som begge har valgt lean som filosofi, metode og verktøy.
  Olva Volldal satte frem flere postulat, et av dem var: "Ingen organisasjon har lykkes med å innføre Lean og oppnå varige resultater uten at toppledelsen har styrt arbeidet".
  Jeg tror Olav Volldals utfordring til tilhørerne om å finne eksempler på det motsatte blir svært vanskelig.

  April 18, 2012

 • A former member
  A former member

  Gratulerer med vellykket arrangement. Er det mulig å få kopi av presentasjonene?
  mvh
  Helge Lund
  Tel[masked]

  April 18, 2012

 • Rune Bjørn A.

  Spennende foredragsholdere. De delte nyttige betraktinger og erfaringer knyttet til ledelses rolle ved innføring av Lean i egne virksomheter. Veldig nyttig da temaet er svært relevant for egen del og innføringen av Lean i egen organisasjon.

  April 18, 2012

 • Ottar H.

  Bra innlegg. Hadde vært interessant med en dialog mellom de to innlederne og de forskjellige vinklingene

  April 18, 2012

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy