addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Open space om Lean metoder og verktøy og årsmøte i Lean Forum Oslo

På siste møtet før sommeren ønsker vi å invitere til aktiv deltakelse fra våre medlemmer, gjennom Open Space. Her har alle som deltar anledning til å skape dialog om ting som interesserer dem. På en Open Space kan du ta opp ting du er flink til som du ønsker å dele, eller ting du ikke er flink til og som du ønsker å lære. Med inspirasjon fra innledningspresentasjonen, eller med fokus på akkurat det verktøyet du sliter med i din organisasjon, har du en unik mulighet til å diskutere temaet nærmere med andre som har tilsvarende interesser og problemstillinger. 

For mer informasjon om Open Space, se nederst i invitasjonen.

Siden Open Space er avhengig av deltakerinvolvering ønsker vi å utfordre deg til finne et tema/ problemstilling innen ”Lean metoder og verktøy” som du ønsker å diskutere på Open Space, sende mail til Solveig Haugen: [masked] 

16:30   Årsmøte i Lean Forum Oslo, Stein Utstumo

 AGENDA:

1.     Åpning/godkjenning av innkalling

2.     Styrets Beretning for 2011/2012

3.     Statutter

4.     Valg av styret

5.     Plan for neste år

6.     Innkomne forsalg

 16.50  Pause m/minglng

17.00  Velkommen til fagseminar

17.15  Open Space - døråpner for effektiv spredning av Lean-kunnskap i din bedrift,  Johannes Brodwall, Chief Scientist, Steria

  

 

 

 

 

17.45  Open Space, Solveig Haugen og Johannes Brodwall

 •  Intro og presentasjon av temaer. Eksempel på tema kan være
  • Tavlemøter - Hvordan gjennomføre effektivt når enheten er spredt på flere lokasjoner?
  • Bruk av A3
  • Tjenesteutvikling vha. lean verktøy
 • Kort pause m/omrigging/mat
 • Open Space runde 1
 • Open Space runde 2

19:45  Oppsummering, Planer for høsten, Avslutning

 20.00  Slutt                                   

Alle er invitert med til å fortsette mingling og diskusjoner rett etter møtet på Amfitryon i Drammensveien 130B.  

Hva er Open Space?

På siste møtet før sommeren ønsker vi å vie deler av den faglige delen til Open Space. Her har alle som deltar anledning til å skape dialog om ting som interesserer dem. På en Open Space kan du ta opp ting du er flink til som du ønsker å dele, eller ting du ikke er flink til og som du ønsker å lære.

Med inspirasjon fra innledningspresentasjonen, eller med fokus på akkurat det verktøyet du sliter med i din organisasjon, har du en unik mulighet til å diskutere temaet nærmere med andre som har tilsvarende interesser og problemstillinger.

En bestemt prosess med enkle regler sørger for at man finner de beste temaene og at arbeidet blir fruktbart. En Open Space-sesjon starter med at man setter et overordnet tema, i vårt tilfelle «Lean Metoder og Verktøy». Deretter får deltakerne mulighet til å foreslå mer spesifikke tema eller problemstillinger de ønsker å arbeide med (10 sekunder presentasjon per tema) og man finner et tidsvindu (Runde 1 eller Runde 2) og en lokasjon for hvert tema. Her er inspirasjon til tema som kan være aktuelle:

 • Tavlemøter – hvordan få til effektive tavlemøter når ressursene er spredt på flere lokasjoner
 • Hvordan implementere Lean verktøy i daglig drift
 • Hvordan få til tjenesteutvikling vha. Lean verktøy
 • Lean vs. ISO
 • Verktøy og kultur
 • Prosjekt vs. iterativ gjennomføring
 • Forbedringsworkshops – hva må til for å få de til å fungere?
 • ABC – Attitude Behavior and Change
 • Hvor faktabaserte må vi være egentlig?
 • PDCA
 • A3
 • 5S
 • 5xHvorfor eller 5xHvordan

Etter at alle temaene er presentert starter selve Open Space-delen. Den består av flere parallelle sesjoner for hver runde. Hver deltaker går til gruppen med det temaet som fenger mest. Når sesjonene starter er «tema-eier» ansvarlig for å ønske velkommen og evt. utdype temaet for å komme i gang. Etter det kan eier lytte eller snakke så mye eller lite man ønsker. Det er ikke nødvending å forberede noe før en Open Space (men man kan om man vil). Deretter er det egentlig opp til gruppen selv hvordan de vil diskutere og arbeide med temaet.

Ut over dette er det ikke mange regler, men det finnes én lov; loven om de to føtter. Du har to føtter, én fot med lidenskap og én fot med ansvar. Hvis du befinner deg et sted hvor du hverken føler at du lærer noe (lidenskap) eller bidrar (ansvar), så sier loven at du skal bruke dine to føtter og gå til en annen gruppe.

Som deltager på Open Space er du altså selv ansvarlig for ditt eget utbytte. Det er derfor lurt å tenke litt på forhånd hva du vil diskutere! Gjør deg selv og dine medmennesker en tjeneste: Bruk ett minutt på å tenke på hva du kunne tenke deg å dele, å lære, å diskutere sammen med dem du treffer på LeanForumOslo i juni. Får du en ide til et tema du kan tenke deg å eie, eller har du spørsmål om Open Space, send gjerne en mail til Solveig Haugen ([masked]).

  

Join or login to comment.

 • Solveig Haugen F.

  Veldig gøy og inspirerende!

  June 8, 2012

 • Birgitte F.

  Open Space - mulighet for god dialog, inspirasjon og læring.

  June 8, 2012

 • Ane Bang I.

  I just attended the first half of the meeting, and think the presentation on Open Space was really interesting!

  June 8, 2012

 • A former member
  A former member

  Spennende ved at vi fikk lære om metdoen for så å teste i praksiss

  June 8, 2012

40 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy