addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

OpenTopo Workshop

Update[masked]:
Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is bereikt.

Op woensdagavond 12 maart a.s. organiseert OSGeo.nl een workshop over de kaartbladen op OpenTopo.nl. De workshop wordt gegeven door Jan-Willem van Aalst, initiatiefnemer en beheerder van de OpenTopo kaartbladen. Na een korte introductie over de aanleiding, het doel en het gebruik van de kaartbladen kijken we hoe ze zijn opgebouwd: welke (open) geo-data worden gebruikt; welke kleurkeuzes zijn gemaakt en waarom. Het grootste deel van de workshop bestaat uit een demonstratie van QGIS2 waarin we stap-voor-stap het OpenTopo kaartbeeld gaan opbouwen, waarbij we een aantal dilemma’s zullen tegenkomen. Ook de contacten met het Kadaster komen ter sprake. In deze sessie is natuurlijk veel ruimte voor vragen, suggesties en tips. De avond zal naar verwachting eindigen in een groepsdiscussie over het combineren van open geo-data voor actueel kaartmateriaal.

De locatie van de workshop is Café Dudok, Larenseweg 1a, Hilversum. We zitten in de zaal op de bovenverdieping. De inloop is vanaf 19:00 uur. De workshop begint om 19:15 uur. We eindigen uiterlijk om 22:00 uur.

De agenda ziet er als volgt uit:
• Aanleiding, doel van de workshop (10 min.)
• Doel en gebruik van de kaartbladen (10 min.)
• Samenvatting aanpak van maken OpenTopo kaartbladen (10 min.)
• Ingrediënten: QGIS2, Shapefiles, PostGIS data (10 min.)
• Gezamenlijk stap-voor-stap de kaart bouwen (100 min.) incl. pauze
• Groepsdiscussie (30 min.)

Deelname is in principe kosteloos. Wel staat een donatiemandje klaar waarin je vooraf of na afloop een bijdrage kunt doneren; het richtbedrag is €5.

Tijd, zin en gelegenheid? 

Meld je aan door een mail te sturen naar [masked].

Het organiserend comité,

Willy, Just, Gert-Jan en Jan-Willem.

Join or login to comment.

  • Willy B.

    Vanwege de grote belangstelling voor de OpenTopo workshop, organiseren we een tweede. Deze tweede workshop vindt plaats op 27 maart van[masked] uur bij het Kadaster in Zwolle. Als je wilt switchen, omdat de datum, tijd of locatie je beter uitkomt, laat het me dan even weten. Meer info: http://www.meetup.com/OSGeoNL/events/165901792/

    February 12, 2014

  • janwillemvanaalst

    Als iemand heel specifieke vragen vooraf heeft, stel ze dan hier. Dan probeer ik alvast een antwoord te voorbereiden :-)

    January 21, 2014

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy