addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Undertow - spletni strežnik hitrejši od Nginx-a

Tokratno predavanje bo v režiji ekipe Openblend. Predstavili bomo nov spletni strežnik napisan čisto iz nič, s ciljem biti super hiter, super zmogljiv in vsestransko uporaben - kot samostojen strežnik, kot proxy, kot load-balancer in s podporo za sodobne spletne standarde. Undertow na testih prekaša po odzivnosti in pretočnosti tako Apache Httpd, kot Nginx.


Za mnoge najbolj presenetljivo - Undertow je napisan in se izvaja v Javi in ni zgolj testni mali prototip, ampak je sestavni del aplikacijskega strežnika WildFly in izpolnjuje stroge standarde Java EE.


Mogoče ga je uporabljati skupaj z WildFly-jem, ali pa samostojno, v bolj okrnjeni funkcionalnosti. Zelo preprosto pa ga lahko vgradite kot komponento v svojo lastno aplikacijo, ali na vrhu njega napišete svoj lastni strežnik.


V drugem delu predavanja boste slišali, kako izgleda en konkreten primer integracije Undertowa - da služi kot spletni strežnik za Ceylon SDK - nov programski jezik in okolje, ki teče v JVM, katerega razvoj vodi Gavin King, ki smo ga lani poslušali na konferenci OpenBlend. Pojasnili bomo kako Undertow omogoča asinhrono procesiranje in serviranje tisočev sočasnih zahtev.


Predavala bosta Tomaž Cerar in Matej Lazar.


Vabljeni, bo zanimivo!

- Ekipa OpenBlend

Join or login to comment.

12 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy