addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

LiveOak - mobilne aplikacije brez strežniškega programiranja

Pri razvoju mobilnih aplikacij hitro ugotovimo, da potrebujemo strežnik. Najbolj osnoven razlog je, ker želimo podatke, ki jih uporabnik doda v aplikacijo sinhronizirati med napravami, ali zgolj bolj zanesljivo shraniti.


Najlažji način, da strežniško podpremo svojo aplikacijo je uporaba MBaaS oblaka (Mobile Backend as a Service). Najbolj razviti tovrstni oblaki danes so Parse, Kinvey, in Apigee.


LiveOak je odprtokodni MBaaS projekt v okviru JBoss.org, ki implementira upravljanje z uporabniki in kompletne podporo za Auth2 mehanizem prijave uporabnikov, REST API-je za shranjevanje podatkov v MongoDB, push preko različnih sistemov, spletno administracijo in namestitev v oblak.


Projekt se hitro razvija in je pred kratkim izdal prvo Alpha verzijo.


Več lahko preberete na http://liveoak.io


Predaval bo Marko Štrukelj, ki sodeluje pri razvoju projekta.

Join or login to comment.

11 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy