addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

2 dagers arkitekturkurs m/ Tom Gilb

Torsdag 3. mai,[masked] og fredag 4. mai - 0900-1630.

Gratis


Deltagere: IT arkitekter, enhver som er interessert i metoder for systemutforming (design) og flere-dimensjonal vurdering av systemutformingsidéer. Arkitekter med konvensjonelle kvalifikasjoner og erfaring som vil få tilgang til kvantitative verktøy.

Bakgrunn: all konvensjonell lære og praksis om arkitektur er basert på skjønn. Det er ingen ekte ingeniørmetoder, og heller ikke særlig ’logiske metoder’ efter vår oppfatning. Hovedbegrep i dette kurs er at arkitekturkravene må uttrykkes kvantitativt. Og vurdering av arkitekturalternativer må være både kvantitativt og flerdimensjonalt.

Videre, må den egentlige virkning av arkitekturalternativer og
komponenter utprøves og måles i praksis før man satse i mye større
skala.

Kurset holdes i samarbeid med DnD.

Emneoversikt:

1. ’Ekte Arkitektur’ oversiktsforedrag (se URL nedenfor)

2. Kvantifiserte arkitekturkrav. De primære arkitekturprosesspådrivere.

3. Planspråket som åpenkilde verktøy for arkitekter: det eneste modelleringsverktøy med flersidig- og kvantifiserte tenkning.

4. Spesifikasjonskvalitetskontroll: systematisk, regelbasert, kvantitativt kvalitetskontroll for arkitektkrav og arkitekturutkast

5. Arkitektur idéer Detaljert spesifikasjon: 20+ dataelementer som man bør benytte ved utdypning av midlene. Vi må vite mer om våre utformingsforslag for å vurdere dem.

6. Verdianalysetabeller: et praktisk verktøy innen Planspråket for å representere innvirkningen av alle arkitekturkomponenter, i forholdtil alle ytelseskrav og kostnader; kvantitativt og med usikkerhets ogrisikohensyn

7. Evo: smidig utprøving av arkitekturkomponenter, med Verdianalysetabeller som både ’budsjett’ og løpende ’regnskap’ på arkitekturen.

8. Dynamisk Arkitektur for Kostnaden: hvordan man kan benytte arkitektur for å holde seg innenfor fastsatte tidsfrister og budsjetter.

9. Instruktør demo: kvantifisering av kvalitetskrav

10. Instruktør demo: spesifisering av arkitektur

11. Instruktør demo: estimering av midler ift kvalitetsmål.

Dokumentasjon:

Digital Håndbok ”Competitive Engineering”(Gilb, 2005), ”Evo” (USB-stick - Digitalbok, Kai Gilb).

Mange praktiske virkelig anvendelseshistorier, artikler, plansjer.

Se www.gib.com

Lærere: Tom og Kai Gilb. Se www.gilb.com

Join or login to comment.

  • Stein K.

    Tom har mye fornuftig å si men det blir litt borte i at han føler seg ikke satt pris på, at han lite til overs for andre metoder, og jobber hardt med å selge sin metode.
    Han kunne ha brukt mer tid på å forklare sin egen metode og sikkelige eksempler på bruk av metoden innenfor ITutvikling. Kai presenteret et godt eksemple på anvendels med Bring

    May 7, 2012

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy