Permanent Beta Lab

De casus van de eerste Permanent Beta Lab-sessie is bekend!


We zijn op zoek naar zo'n 12 mensen die mee willen denken:

Op 20 februari is het zover, de eerste editie van Permanent Beta Labs! NDA Incasso brengt hiervoor een casus in die gaat over duurzame financiële educatie voor kinderen. Steeds vaker worden kinderen geconfronteerd met problemen rond geldzaken. Soms zijn het ouders die hen hierin betrekken maar het gaat ook vaak om het ontbreken van kennis en vaardigheden bij henzelf.

Kinderen weten vaak niet hoe en wat over geld (komt toch uit de muur?), over sparen (ja, maar ik wil het nu!), over bezit en uitgeven (je kunt toch altijd geld lénen?), over verdienen (moet ik er wat voor doen dan?), ontvangen (ik kan altijd bij mijn vriendje aankloppen. Oh, is dat ook een schuld dan?), waarde van geld (ik wil van school af wel minstens twee duizend euro ontvangen, hoor. Anders kom ik niet.), enz., enz.


En eerlijk is eerlijk: iets doen wat je nooit hebt geleerd is lastig, maar het niet leren omgaan met geld heeft op werkelijk je hele leven zijn vérstrekkende gevolgen. Heb jij ideeën over dit onderwerp en wil je meedenken over een duurzame vorm van financiële educatie voor kinderen? Laat het ons dan weten! Misschien kan jij onze denktank op deze dag komen versterken! 


Wat is Permanent Beta Labs?


Nieuwe tijden vragen om andere manieren van werken en om vernieuwing. Organisaties komen er steeds vaker achter dat de geijkte manier van werken onhoudbaar is en het inhuren van een dure consultant niet altijd de oplossing biedt. In het Permanent Beta Lab krijgen organisaties de mogelijkheid om hun vraagstukken voor te leggen aan een multi-expertise denktank. Deze denktank bestaat uit mensen van verschillende disciplines, vrije denkers en creatieven. Dit zorgt voor een enorme denkkracht waaruit heel veel nieuwe en innovatieve ideeën kunnen ontstaan.

Ken je, ben je of werk je bij een organisatie die met een probleem zit die vraagt om een onorthodoxe oplossing? Of ambities heeft die op dit moment onhaalbaar lijken? Stuur dan een e-mail naar [masked]. Voor deelname stellen we slechts één voorwaarde: je moet het vraagstuk écht beantwoord willen hebben, inhoudelijk zijn er geen beperkingen!

Join or login to comment.

 • Madelon R.

  JEETJE!
  Is dit zomaar een groot cadeau in mijn mailbox??
  Even afwachten…..

  Wat ik héél graag zou willen is: antwoord op mijn vraag hoe ik kan bijdragen om het taboe en de angst rondom de dood te verzachten (liefst op te lossen), waardoor ook voorbereiding op de uitvaart aandacht krijgt in de zorg. Dood zijn en de periode erna worden in de zorg (ziekenhuis/huisartsen/hospices) nauwelijks besproken!
  Mensen kunnen zich beter voorbereiden en daar veel gemak van hebben.
  Als je je goed voorbereidt kom je ook niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

  Het zou dan ook mooi zijn als mijn bedrijfspagina op facebook net zo makkelijk bezocht wordt als het persoonlijke profiel. Hoe meer mensen zich goed voorbereiden hoe milder het proces van afscheidnemen en rouwen verloopt. Dat gun ik alle mensen!

  1 · February 14, 2014

  • Gerda B.

   Interessant! Ik denk graag met je mee, ik hou me bezig met langdurige mantelzorg en hoe dat slimmer (handiger en verstandiger) kan. 'Tijdig bespreken' is meestal de poort naar vele mogelijkheden en oplossingen. Wat is je fb-pagina?

   1 · February 20, 2014

  • Madelon R.

   Dank je, Gerda! FB: hemel-bed en profiel is madelon.revermann. Zie ook www.hemel-bed.nl/missie.­ Tot gauw?

   February 20, 2014

 • Peter R.

  Goede brainstorm.

  February 20, 2014

 • Lidwien V.

  Wat ontzettend goed om dit te doen. Helaas kan ik niet. Ik zet dit wel verder in mijn netwerk uit. en blijf graag op de hoogte..

  1 · February 19, 2014

 • Gerda B.

  Vinden jullie het leuk als ik met mijn 15-jarige dochter kom naar de geld-beta? Het is tenslotte schoolvakantie en ze hoort bij de doelgroep.

  1 · February 14, 2014

  • Kim van den B.

   Jaa graag! Tot volgende week!

   February 14, 2014

  • Kim van den B.

   Hey Gerda, heb je een e-mailadres voor mij zodat ik je wat achtergrond informatie kan sturen voor aanstaande donderdag?

   February 17, 2014

 • Kim van den B.

  Zeker waar! Blij dat je er bij bent. Voor nu zitten we trouwens vol voor de denktank dus dat is mooi!

  3 · February 15, 2014

 • Bas van de H.

  Ik ben er bij. Ik heb meteen een idee, wel geïnspireerd door een TED talk, maar… och, beter goed gejat dan slecht bedacht toch?

  2 · February 14, 2014

 • Martijn A.

  Tekst net toegevoegd! Wie komt er helpen?

  1 · February 11, 2014

10 went

People in this
Meetup are also in:

Sometimes the best Meetup Group is the one you start

Get started Learn more
Rafaël

We just grab a coffee and speak French. Some people have been coming every week for months... it creates a kind of warmth to the group.

Rafaël, started French Conversation Group

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy