Permanent Beta Lab

Door de recessie bevindt een groeiend deel van de gebouwde omgeving zich momenteel in een ‘staat van tussentijd’.  Oude functies zijn er verdwenen, nieuwe zijn nog niet in zicht. Deze transitie periode heeft enorme impact op de betrokken omgeving, bewoners en daarmee dus de samenleving. Impact die zich vaak vertaalt in weerstand, onzekerheid en angst. Deze gevoelens omzetten naar een positieve transitiementaliteit vormt een van dé uitdagingen van deze tijd.

Centrale vragen daarbij zijn: hoe kun je zo’n fase die waardeloos lijkt weer waardevol maken? Op een duurzame wijze voor zowel het gebouw als de betrokken omgeving? Hoe bereik je dat alle belanghebbenden geïnspireerd worden om daarin samen te werken?

Imke van Dillen MRE is social designer. Ze heeft hiervoor een nieuw instrument ontwikkeld in  samenwerking met professionals uit de culturele sector, de bouwwereld, vastgoed /erfgoedspecialisten, architecten/stedenbouwkundigen, de wetenschap en de overheid. Imke is op dit moment aan het onderzoeken wat de juiste manier en de juiste plek is om het te lanceren. Het Permanent Beta Lab zal 19 maart hiervoor als test case fungeren. Ze zal zelf het concept uitleggen en er is ruim tijd om daar vragen over stellen. Van de nieuwsgierige deelnemers hoort ze graag terug wat er nodig is om het initiatief te kunnen introduceren.

Join or login to comment.

 • Paul Veld | M.

  Mooi weer om te ervaren dat vanuit een gezamenlijke intensie ieder een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan het vertalen van een idee naar vorm.

  March 20, 2014

 • Martijn G.

  Welke zaal is het?

  March 19, 2014

 • Kim van den B.

  Inloop is trouwens om 13.00 uur en we starten om 13.30 uur!

  March 17, 2014

 • D S.

  Ik kom om te kijken of er zinvolle contacten zijn voor mijn bedrijf op het gebied van veiligheid en milieu door verantwoord om te gaan met gevaarlijke stoffen en preparaten.

  March 16, 2014

  • Kim van den B.

   Beste Dick, je bent natuurlijk van harte welkom om mee te denken over ons vraagstuk. Bekijk de beschrijving van deze meetup even goed om te bepalen of dit overeenkomt met jouw verwachtingen.

   March 17, 2014

 • Kim van den B.

  Beste deelnemers! Helpen jullie mee om een nieuw initiatief van de grond te krijgen? Bekijk de beschrijving van deze meetup voor meer informatie over de inhoud van de sessie!

  March 17, 2014

 • Kim van den B.

  Wat goed dat jullie er volgende week allemaal bij zijn! Het vraagstuk gaat dit keer over het ontwikkelen van nieuwe bouwrituelen waarin de samenleving een waardevolle betekenis kan geven aan een nieuwe identiteit van hun eigen veranderende leefomgeving. Meer informatie volgt nog!

  Nu zoeken wij nog een aantal mensen die ook mee willen denken. Dus ken jij mensen die hier ook een waardevolle bijdragen aan kunnen leveren, nodig ze dan gerust uit!

  March 12, 2014

13 went

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy