PolderHack Pages

Dataridders en boeren innoveren agrifoodsector tijdens PolderHack

De eerste PolderHack vond plaats tijdens de Dutch Design Week 2013.

Samenwerken om ons voedselsysteem slimmer en beter te maken. Hierbij denk je niet direct aan een klus voor hackers, designers, boeren en ambtenaren. Toch was dit hun gezamenlijke missie tijdens de PolderHack op de Dutch Design Week. Hoe hack je een maatschappelijk probleem zoals voedselverspilling of verduurzaming van de agrifoodsector? Hoe verwerk je een probleem dat iedereen aanspreekt in een app?

Gewapend met middelen als data, design-thinking, technologie en voedsel gingen zij aan de slag om de wereld te verbeteren. In een 32 uur durende hackathon creƫerden zij de eerste prototypes die allemaal een bijdrage leveren aan slimme oplossingen voor de manier waarop wij voedsel produceren en consumeren. Maar liefst zeven hacks werden gepitcht met veel potentie voor verdere ontwikkeling zoals Pestileaks, een app met informatie over de complexe regelgeving rondom gewasbescherming om de boer te helpen en fouten te voorkomen. De prijs voor de beste PolderHack ging naar de Kaveliers voor een precisielandbouw-app. Bekijk hier alle hacks.

Dankzij de PolderHack ontstond de beweging om de wereld van technologie, design en voedsel bij elkaar te brengen. Data werd hierbij ingezet als katalysator voor duurzame innovatie in de agrowereld. De data werd beschikbaar gesteld door partijen als Dienst Regelingen, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Van Den Borne Aardappelen, LEI Wageningen UR en Frugicom. De PolderHack heeft laten zien dat deze combinatie uitstekend werkt om de meest hardnekkige vraagstukken uit de wereld van landbouw en voedsel aan te pakken.


Table of Contents

Page title Most recent update Last edited by
Blijf op de hoogte! May 8, 2014 10:11 PM Kim S.
About PolderHack March 18, 2014 11:22 AM Kim S.

Our Sponsors

 • Ministerie van Economische Zaken

  made possible by

 • Rabobank

  made possible by

 • Wageningen UR

  Host

 • Alterra

  PolderHack organiseert samen met Alterra de Flora en Fauna Hack

 • PolderHack Producties

  Organizer

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy