SAST Väst möte Q1 - Mobiltest

Hej!

Omvärlden förändras och nya medier och plattformar dyker upp hela tiden. Under denna kväll ska vi få lära oss mer om hur man testar applikationer till mobiltelefoner och vad man bör tänka på när man ger sig in i denna spännande värld.

Vi börjar 17:30 med mingel och smörgås och 18:00 drar vi igång med föreläsningarna.

"Klicka runt lite" - Eller hur kan en datanörd testar sin telefons appar!

Under detta pass kommer Bob att guida oss in i mobiltestarnas värd. Fokus kommer ligga på vad en smartphone egentligen är och vad man bör tänka på när man testar integrationen med apparna. Under passet kommer han även berätta om vilka verktyg som finns på marknaden.

Om Bob Niemöller

Bob är en testare och nätverkstekniker som börjat sin karriär hos nuvarande konsultföretag Inceptive. Under det senaste året har han även arbetat med test mot smartphones och surfplattor.


Mobiltestning i praktiken - erfarenheter och insikter från andra sidan

En ganska vanlig situation idag är att testare med flera års erfarenhet av traditionell testning i bagaget ställs inför uppgiften att för första gången testa mjukvara avsedd för mobila plattformar. Oavsett om det är en mobilvariant av produkten man arbetat med under flera år eller en helt ny bekantskap som ska testas kan det snabbt dyka upp frågor kring vad mobiltestning egentligen innebär, på vilket sätt det skiljer sig från den testning man är van vid eller vilka tidigare testerfarenheter man kan tillämpa. För en tid sedan befann sig Per i en sådan situation och han kommer under detta seminarium att dela med sig av de lärdomar han dragit och de praktiska tillämpningar han tycker är viktiga att lyfta fram då man som mer eller mindre erfaren testare börjar testa mjukvara för en mobil plattform. Litegrann som en Jonatan-rygg att klättra upp på när man som Skorpan-testare är på väg att kasta sig från fönstret ut i den okända mobiltestvärlden.


Om Per Klingnäs

Per har mångårig erfarenhet av testning och testledning, i första hand av vad som i sammanhanget kan ses som traditionell mjukvara. Detta både som anställd på produktutvecklingsbolag samt under senare tid som konsult på Inceptive. Sedan en tid tillbaka har han även arbetat med test av mjukvara för mobila plattformar.


Racet om HD och hur testar vi responsivitet för multipla enheter.

Då responsivitet har blivit ett modeord och hemsidor har tagit steget från dator till mobila enheter så ökar kraven på testaren. Hur täcker man upp kravbilden med test och är det värt att testa på alla devices. Vad är rimligt. Kristian ska under sin presentation dela med sig av sina erfarenheter runt detta område.

Om Kristian Hole

Kristian har under ett par år på HiQ varit med att testa mjukvara på mobila enheter. Allt från rena iOS appar till responsiva hemsidor och multiplattforms appar. Kristian kommer att försöka leda er genom en snårig djungel av mobila enheters pixelkrig samt browserförvirring hos kunder.


Datum:  Onsdag 12 mars 2014


Tid: 17:30-20:00


Plats: Folkets hus Järntorget, rum Saltö


Kostnad:  Gratis

Mat:  Sponsorn bjuder på smörgås

Sponsor: Inceptive

Efter mötet fortsätter vi som vill diskussionerna över något gott att dricka i närhet till Folkets Hus.

Alla är välkomna så tipsa gärna dina kollegor om mötet!

Väl mött och varmt välkomna!

SAST Väst


Join or login to comment.

 • Maria L.

  Jag håller med de övriga: mycket intressant & en känsla av "phuuu och lugn" - inte så svårt som jag trodde. Cred till er alla: arrangörer och talare.

  March 16, 2014

 • Zhe L.

  Got sick, sorry!

  March 12, 2014

 • Anna J.

  Mycket bra. Mobiltest verkar inte vara riktigt så komplicerat som jag trodde innan mötet. Bra föreläsare och en intressant presentation av sponsorföretaget.

  3 · March 12, 2014

 • Marcus L.

  Mycket intressant

  March 12, 2014

 • Ove L.

  Got stuck next door at work, sorry.

  March 12, 2014

 • Jonas G.

  Har tyvärr fått förhinder och kan inte komma.

  March 12, 2014

 • johannes w.

  Nice to learn new things...

  March 7, 2014

 • Bengt A.

  Glöm inte att RVSP:a om ni skall gå på mötet. Det räcker alltså inte bara att vara medlem i denna grupp utan ni behöver också (såklart) säga att ni skall gå (RVSP = YES). För detta mötet har SAST Väst 80 platser endast.

  Välkomna!

  February 14, 2014

People in this
Meetup are also in:

Create your own Meetup Group

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy