addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

SAST Meetup Girls ”Efter jobbet” föreläsning

SAST Meetup Girls

”Efter jobbet” föreläsning om Testautomatisering och Prestandatestning.

I linje med SAST nya satsning på lite mindre sammankomster lanserar vi nu SAST Meetup Girls (OBS! Endast tjejer, både som föreläsare samt åhörare!). Vi ses efter jobbet och lyssnar på intressanta kvinnliga föreläsare inom test. Det kommer att bjudas på enklare förtäring och stor chans till mingel.

Tag chansen och förkovra dig efter jobbet och bygga nätverk tillsammans med andra testintresserade tjejer!

Denna gång kommer vi att lyssna på 3 st föreläsningar om testautomatisering och prestandatestning.

Agendan:

17:00 Intro

Test Automation @ Spotify

I en agil värld där utvecklingen går i raketfart kan det vara svårt att med endast manuella tester täcka alla tänkbara scenarion. På Spotify försöker vi automatisera så mycket som möjligt av regressionstesterna så att QA kan fokusera på test av ny funktionalitet. Jag kommer prata om hur vi använder modellbaserad testning för att uppnå detta och vilka verktyg vi har valt att använda. Jag kommer även visa exempel på hur testerna av iPhone/iPad-appen går till.

Föredragshållare: Sofia Höglund

Utbildad civilingenjör i rymdteknik som halkade in i IT-branschen på det berömda bananskalet. Har jobbat med test och testautomatisering sedan 2006, framförallt GUI-tester de senaste åren. Har varit med om att bygga upp testramverket på Spotify sedan sommaren 2011, med speciellt fokus på iOS-plattformen.

Prestandatest ur ett beställarperspektiv

Prestandatest - Hur går processen till från ett beställarperspektiv? Vad krävs av beställaren? Vad ska beställaren ställa för krav på prestandatesten?

Föredragshållare: Caroline Eklund, Claremont AB, har arbetat 19 år i IT-branschen med test och prestandatest.

Testautomatisering av GUI, utmaningar och erfarenheter

Hur gick vi tillväga för att genomföra testautomation av GUI-gränssnittet på ett föränderligt förvaltningsobjekt. Pilot studie för val av verktyg, hur valde vi testfall, och hur fick vi testfallen att vara förvaltningsbara.

Föredragshållare: Annika Wallén Claremont AB har arbetat 20 år i IT-branschen med utveckling, testledning, test och testautomation.

Förtäring och mingel vid ca 18:30

Datum:[masked], kl 17:00

Var: Ongame Services lokaler, Västra järnvägsgatan 3, plan 11 (mitt emot Waterfront building vid Centralen)

Vi har begränsat antal platser så först till kvarn…

Anmälan görs via Meetup (fyll i med länk etc)

PS. Har du ett ämne inom test som du brinner för och vill arrangera en ’after work’ kring, kontakta SAST (claes at sast punkt se, jagge at sast punkt se eller ylva at sast punkt se) så hjälper vill till med det praktiska.

DS.

Join or login to comment.

 • Liselotte E.

  Väldigt intressant att lyssna på erfarenheter av testautomatisering hos andra företag. Väldigt inspererande kväll med lagom långa föredrag.

  October 22, 2012

 • Eva E.

  interesting. But why girls only?

  October 19, 2012

 • A former member
  A former member

  Bra men finns det något motsvarande enbart för män? Annars kan det uppfattas lite diskriminerande att bara ett visst kön är "tillåtet". Kan tänka mig att det skulle kunna bli ett ramaskri om det gick ut inbjudan där det framgick att enbart MÄN var inbjudna och det inte fanns en motsvarande "kvinnogrupp". Annars ett kul grepp.

  October 19, 2012

 • Annika F.

  Intressanta föredrag, trevliga folk och gott att äta - över förväntan!

  October 19, 2012

 • Mahadi H.

  Hello, Why this session is only for ladies, i have also huge interest on all the discussion topics. I will really miss these discussions :(

  October 5, 2012

 • Kristian K.

  Eftersläpp?

  September 26, 2012

 • Ylva O.

  Kul att se det enorma intresset! Håller med Gun älskar mingel!

  1 · September 20, 2012

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy