addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

SAST-pub med temat "Att sälja in testledning"

Välkommen till en SIG med fokus på att sälja in testledning!

Vi som håller i kvällen är ett nätverk med 75 års samlad erfarenhet av test och testledning inom bank & finans, myndigheter, spel, Med Tech samt retail mm. Vi har haft både fast anställning och har arbetat som konsulter. Vi har erfarenhet från både agil och vattenfallsliknande utvecklingsmetodik.

Gemensamt för oss är att vi upplever att vi inom test kommer in för sent i projekten; när vi väl ges möjligheten vet de inte heller hur de bäst kan nyttja vår kompetens.

Dags att hjälpa våra projektmedlemmar att sätta testledning och test i fokus!

Upplägg:

Vi kommer först att ge en övergripande presentation av kvällens ämnen och belysa olika frågeställningar runt dessa. Efter den inledande presentationen sker arbete i mindre fokusgrupper runt de olika områdena. De 3 områden vi kommer att ta upp för diskussion är:

1. Testledarens roll i Agila världen

2. Hur säljer man in test/testledning tidigt i projekten samt hur bidrar vi då bäst?

3. Test med fokus på ledning och kommunikation

Vi hoppas på en givande kväll där deltagarna delar med sig av sina erfarenheter och får möjlighet att nätverka och ha trevligt under avslappnade former.

Som vanligt på SAST-pubarna så ingår dryck samt lättare förtäring, allt givetvis kostnadsfritt.

Vi som kommer att leda kvällens aktiviteter är: Katrine Ölund, Jenny Danelius, Fredrik Rydberg, Maija Iittiläinen-Loontiens, Johan Bergström och Fredrik Lind.

Välkomna!

Join or login to comment.

 • Fredrik R.

  I gruppen ”testledaren som ledare och kommunikatör” hade vi bland annat diskussioner runt utmaningar som testledare med geografiskt spridda testteam. Några har använt metoden ”Quality Rating” för kvalitetsestimat.
  Vi talade även om vikten att samla in feedback på förväntningar tidigt i projektet.
  Läs gärna bifogade anteckningar för mer inspiration och info.
  Tack alla i gruppen för era bidrag i diskussionerna!

  January 17, 2013

 • SAST S.

  Material från mötet finns på denna länk:

  www.meetup.com/SASTMeetup/files/

  1 · January 16, 2013

 • Fredrik L.

  Jättekul och givande att utbyta erfarenheter med kompetenta testkollegor!

  January 11, 2013

 • Gustaf H.

  jag hade nog förväntat mig mer föreläsning. Disskusionerna var bra men en lite längre föreläsning hade gett mer ny kunskap.

  January 11, 2013

  • Fredrik R.

   Tack för din synpunkt. Vi valde att bara ha korta introduktioner till ämnesområdena som intresseväckare då målet var att få igång bra diskussioner i grupperna efteråt där alla kan vara med och bidra (till skillnad från traditionella SAST Q-möten). Alternativet hade varit att lägga minst en halvtimme till på presentationerna vilket skulle kunna upplevts som lite ”mastigt” för åhörarna. Vi kommer även att publicera resultatet på nätet i början av nästa vecka där det kommer att finnas möjlighet att lära sig mer om ämnesområdena vilket förhoppningsvis ger fortsatt bra ”tråddiskussioner”. Se även kompletterande från Claes Richard (SAST styrelse)

   January 11, 2013

  • Fredrik R.

   Ett av målen vi hade med att börja köra Meetups/SIGs var att få igång mer diskussioner (jämfört med vanliga Q-möten) mellan våra medlemmar samt kunna erbjuda alternativa mötesformer jämfört med vanliga föreläsningar. Dessutom har vi kontinuerligt förändrat innehållet och formen på de Meetups vi har haft hittills, och sannolikt kommer vi att fortsätta detta förändringsarbete framöver. Mao, varje Meetup är unikt vad gäller både innehåll samt upplägg och det är helt upp till innehållsarrangören att fylla mötet på ett för de adekvat sätt. För de som gillar föreläsningar kommer vi sannoliket att fortsätta att erbjuda sådana på våra ordinare Q-möten.
   /Claes Richard

   January 11, 2013

 • sash

  presentation wil be in Swedish or English ?

  January 10, 2013

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy