Trobades Catalanes - San Francisco Bay Area Message Board › Referendum Soberanista Catala

Referendum Soberanista Catala

Oriol S.
user 40261342
San Francisco, CA
Post #: 1
Cataluna crea un registro de catalanes en el extranjero para la consulta:
http://politica.elpai...­
Bernat Baeza R.
user 32560412
Berkeley, CA
Post #: 1
Hola Oriol,

Moltes gracies!
Laura
user 8871098
San Francisco, CA
Post #: 8
Si, gracies Oriol!
Begoña C.
user 128003992
Fremont, CA
Post #: 1
Ja era hora! Em pensava què s'habian oblidat de nosaltres! Gràcies per compartir!
Bernat Baeza R.
user 32560412
Berkeley, CA
Post #: 2
Per fer arribar a tots els catalans amb dret a vot residents a l'estranger

Com sabeu està en marxa un decret de la Generalitat per crear un registre de catalans i catalanes residents a l'exterior. Malgrat que el text està subjecte a canvis per estar en tramitació, si finalment s'assembla al què s'ha fet públic, a la Generalitat l'interessa documentar la identitat i nacionalitat espanyola dels sol·licitants, per una banda, i per l'altra, la residència a l'exterior (inscripció a consulats i ambaixades) i el darrer veïnatge administratiu a Catalunya.

Referent a l'acreditació de la residència exterior i el vincle amb Catalunya, hi ha dos documents que pensem reuneixen la informació que la Generalitat demanarà: el certificat d'inscripció al Padró d'Espanyols Residents a l'Estranger (PERE) i el certificat d'inscripció al Cens d'Espanyols Residents Absents (CERA).

En funció de la demanda de sol·licitants al Registre català, no és una bestiesa pensar que les oficines de l'Estat espanyol encarregades d'expedir aquests certificats puguin quedar col·lapsades pel fet de no estar acostumades a rebre milers de peticions de còpies de certificats.

Per aquest motiu, creiem d'interès que els catalans i catalanes interessats en inscriure's al Registre sàpiguen que les eleccions europees són una oportunitat per aconseguir un dels documents que segurament exigirà la Generalitat sense haver de patir per aconseguir-los o no. Per aquest motiu, cal convidar a tothom interessat en que guardi tota la documentació oficial electoral que arribi als seus domicilis (targeta d'inscripció censal o documentació per sol·licitar el vot) per si pot ser usada al Registre però, sobretot, cal convidar a tothom a sol·licitar el vot des de l'exterior a les eleccions europees perquè, un cop sol·licitat el vot, rebrem a casa la documentació electoral entre la qual hi haurà un parell de certificats CERA (un dels documents vàlids per inscriure's al Registre). Aleshores, només caldria fer una fotocòpia (si és possible compulsada) d'aquest certificat i guardar-la a l'espera que la Generalitat aprovi el decret i posi en marxa el Registre.

Informació del Ministerio de Asuntos Exteriores sobre el procediment de sol·licitud de vot per als inscrits al CERA:
http://www.exteriores...­


Feu-ho saber al major nombre de catalans i catalanes de l'exterior!
Powered by mvnForum

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy