addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartexportfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Social Media Club Groningen #13

In het afgelopen half jaar kregen we steeds vaker vragen over deze twee onderwerpen: communicatie en communities. We hebben besloten om er een hele editie aan te wijden omdat de onderwerpen elkaar zo goed aanvullen.

De toekomst van communicatie

Renata Verloop vertelt ons graag over 'De nieuwe communicatieprofessional' ofwel #dncp.

Een aantal voorlopers in het communicatie vakgebied heeft online en social media omarmd, maar een groot deel loopt nog achter. Heeft het communicatievak nog toekomst? Of worden communicatieprofessionals ingehaald door community- en conversationmanagers? Hoe kunnen de voorlopers - zoals de leden van SMC050 - vakgenoten helpen de kloof te overbruggen? Of heeft dat geen zin meer? Welke basiskennis mag je van iedere communicatieprofessional verwachten en wanneer wordt online een specialisme? Over deze en andere thema's gaat de lezing van Renata.

Renata Verloop is eigenaar van webmanagement.nl. Ze helpt managers met het realiseren van een professionele online organisatie. Ze schrijft sinds 2012 het blog 'De nieuwe communicatieprofessional' (www.dncp.nl) over de toekomst van het communicatievak. Renata is sinds 2009 initiatiefnemer en manager van Frankwatching Trainingen. Daarnaast is ze lid van de Raad van Advies voor de post hbo-opleiding Webmanager aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

>> Volg Renata op twitter

De kracht van een online community

Kirsten Wagenaar gaat ons vertellen hoe je de kracht van een community kunt gebruiken. Hoe je met de juiste strategie de basis neerlegt voor een succesvolle community. Over de integratie van je bedrijfs- en organisatiedoelstellingen in je online community. En natuurlijk (daar is het weer) over hoe je de Return on investment (ROI) meet van een community en wat daarin de Key Performance Indicatoren (KPI’s) zijn.

Ook vertelt ze over trolls, criticasters en het omgaan met super users. Als laatste geeft ze antwoord op de vraag wat de rol is van een communitymanager binnen een organisatie.

Kirsten Wagenaar is voorzitter van de vakvereniging Community Managers Nederland (CMNL). Als communitymanager heeft zij Hallo!, een van de grootste zakelijke netwerken van Nederland, op de kaart gezet. Kirsten werkt momenteel als senior community consultant voor KREM/eFocus, waar ze opdrachten rondom communitybuilding doet voor o.a Ministerie Binnenlandse Zaken, CZ en Reed Elsevier.

>> Volg Kirsten op twitter

 

Join or login to comment.

 • Carolien Van den N.

  Erg informatieve avond, goede sprekers

  April 16, 2013

 • Claudia T.

  Heel leerzaam!

  1 · April 16, 2013

 • Wil H.

  Inhoudelijk voor een groot deel bekende informatie, maar toch leuk om te horen hoe het toch weer op een andere manier werd gepresenteerd.

  April 16, 2013

 • Adelheid V.

  Excuus, wel erg op het laatste moment, maar een dringende andere afspraak zorgt voor deze afzegging (en ik was het bijne vergeten -(()

  April 15, 2013

 • Daphne V.

  Sorry, zo op het laatste moment moet ook ik afzeggen. Ik ga het niet redden vanavond door onverwachtse andere verplichtingen. Hoop dat iemand anders nog blij gemaakt kan worden!

  April 15, 2013

 • Hans R.

  Ook ik moet mij helaas afmelden wegens ziekte.

  April 15, 2013

 • Angelina H.

  Ik moet helaas afzeggen. Kap mijn werkdag af, ziek :-(

  April 15, 2013

 • Mattijs M.

  Tot mijn spijt moet ik mij afmelden voor vanavond. Ik hoop dat er nog iemand anders blij gemaakt kan worden voor mijn plek. Suc6 Mattijs

  April 15, 2013

 • Henk B.

  Sorry, ik ben ziek. Het gaat hem helaas niet worden vanavond.

  April 15, 2013

 • Jarno D.

  Uitdrukkelijk het verzoek om geen comments te plaatsen bij het afmelden, DANK!

  April 15, 2013

 • Tony B.

  Sorry. Had hier geen afmelding moeten plaatsen!! Inmiddels wel afgemeld via RSVP. Have a nice day.

  April 15, 2013

 • Tony B.

  Ben helaas te laat terug uit 's-Hertogenbosch. Ik maak graag iemand gelukkig met mijn ticket! Grtz Tony

  April 15, 2013

 • Dimitri L.

  Reistijd uit de Randstad is onmogelijk.

  April 15, 2013

 • Elise L.

  Ivm ziekte kan ik er helaas niet bij zijn; hoop dat ik iemand anders met mijn afmelding blij kan maken.

  April 15, 2013

 • Jarno D.

  Uitdrukkelijk het verzoek om geen comments te plaatsen onderaan het Meetup evenement. De meeste leden hebben aangevinkt om notificatie e-mails hiervan te krijgen (is de standaard instelling). We willen vooral niet overkomen als spammers. Niet doen dus! Ook niet bij het afmelden. AFMELDEN kan via de RSVP, zie de laatste nieuwsbrief. Thanks! organisatie SMC050

  April 15, 2013

 • Jacky van der E.

  Sorry, ik stond op de wachtlijst en had intussen al een andere afspraak gepland. Volgende keer ben ik er bij! Veel plezier allemaal.
  groet, Jacky

  April 15, 2013

 • Joyce D.

  In verband met werkafspraken ga ik het vandaag niet redden om te komen. Balen, want het onderwerp lijkt me erg interessant.

  April 15, 2013

 • Bart R.

  Ziek thuis, balen.

  April 15, 2013

 • Jarno D.

  Uitdrukkelijk het verzoek om geen comments te plaatsen onderaan het Meetup evenement. De meeste leden hebben aangevinkt om notificatie e-mails hiervan te krijgen (is de standaard instelling). We willen vooral niet overkomen als spammers. Niet doen dus! AFMELDEN kan via de RSVP, zie de laatste nieuwsbrief. Thanks! organisatie SMC050

  March 18, 2013

Our Sponsors

 • MartiniPlaza

  Een geweldige locatie, goeie faciliteiten en gastheer van SMC050.

 • RTV Noord

  Het dagelijkse nieuws en achtergronden. #altijdopnoord

 • Radyus

  Online advertisement & Social Media advertisement. Uit 050.

 • NOM

  De NOM investeert in de ontwikkeling van Noord-Nederland.

 • Junction

  Creativity. Media. Technology.

 • Gemeente Groningen

  De gemeente Groningen staat open voor nieuwe verbindingen.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy