addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

DeMeter over Trends in Social Media

In samenwerking met (direct) marketing vereniging DeMeter zal op 16 februari 2010 een bijzondere Social Media bijeenkomst worden georganiseerd.

Sociale Media zijn niet meer weg te denken uit onze huidige communicatie maatschappij. Niet alleen consumenten onderhouden inmiddels massaal relaties via Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter. Marketeers beseffen zich steeds meer dat deze nieuwe wijze van werken en communiceren onomkeerbaar is. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? We zijn' gewend' om 1:1 te communiceren maar vaak is die communicatie toch nog zendergericht. Hoe maak je als marketeer de slag naar ‘sociale communicatie?’ Hoe overtuig is het management dat dit een communicatiemedium is dat moet worden opgenomen in de communicatie mix? Hoe houdt ik bij wat mensen op internet over mijn merk schrijven? Kortom: een avond over het WAT, HOE, WAAROM van Sociale Media!

De geheel verzorgde bijeenkomst vindt plaats op een lokatie in Amsterdam. (voorlopig Programma)
18.00 - 19.00 Inloop en soep met broodjes
19.00 - 19.45 Social Media anno 2010 door Antal de Waij
19.45 - 20.30 Sentiment analyse &online reputatie management door Victor van Tol
20.30 - 21.00 Pauze
21.00 - 22.00 'hoe Social Media een cruciale rol speelden bij inhoud, marketing en verkoop van Handboek Communities door Erwin Blom
22.00 - 23.00 napraten en borrel.

Reserveer vast in je agenda. Details over lokatie volgen!

Niet-DeMeter leden betalen € 99,00 voor de bijeenkomst.

Een DeMeter lidmaatschap kost € 115,00 per jaar, inclusief abonnement op Tijdschrift voor de Marketing. Een bijeenkomst als DeMeter lid kost €35,00 euro per bijeenkomst.

De Presentaties:
Social Media anno 2010
gaat over alle trends en mogelijkheden van Sociale Media. Antal neemt je mee in de ontwikkelingen die het Sociale Web jouw als bedrijf of merk te bieden heeft, met heel veel voorbeelden. Je krijgt antwoord op wat belangrijk is wanneer je actief wilt worden in Sociale Media. Sentiment analyse & online reputatie management
Victor vertelt over hoe je het internet kunt monitoren zodat je kunt reageren op online activiteiten rondom jouw merk of bedrijf. Door middel van Sentiment Analyse is het mogelijk aan je online reputatie te werken.

Handboek Communities
Het proces rondom Handboek Communities is een zoektocht naar nieuwe verdienmodellen rondom uitgeven. Erwin heeft zonder enige promotie in traditiontele media een positie van één van de beste verkochte management boeken gerealiseerd. Alle aandacht is er gekomen via blog, Twitter en via mond-tot-mond-reclame. Over de sprekers:
Erwin Blom, oprichter The Crowds.
Erwin Blom is oprichter en mede-eigenaar van The Crowds, bedrijf dat gespecialiseerd is in social media en leidde bijna 10 jaar de afdeling Digitaal van de VPRO.
Erwin is daarnaast venture partner bij investeerder Solid Venures, hij zit in de jury van Spin Awards, in de adviesraad van e.Day van Emerce, in de opleidingsadviesraad van het Instituut voor Interactieve Media van Hogeschool van Amsterdam, en hij schrijft voor o.a. Webwereld en D-zone.

Victor van Tol, managing director van Teezir.
Victor heeft jarenlang gewerkt bij top consultancy bureau Nolan Norton en is daarna als Commercieel Directeur actief geweest bij BCD Travel, een wereldwijde zakelijke reisorganisaties. Nu is hij actief bij Teezir, een organisatie die zoekmachine technologie en opinion mining technologie inzet om de online reputaties op Internet en in Sociale Media van merken te monitoren. Hiermee stelt Teezir bedrijven in staat inzicht te verkrijgen in wat mensen in Sociale Media doen met jouw merk of wat zij van jouw bedrijf vinden. Bedrijven hebben daarmee een instrument om gestructureerd en gericht marketingacties te ondernemen. Antal de Waij, Managing Partner van Engagement Media.
Antal is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen te hebben gewerkt, gestart met het bedrijf Engagement Media. Hij heeft veel ervaring opgedaan als marketing manager en marketing directeur bij onder andere Compuserve & America Online (AOL) waar hij analoog internet in Nederland introduceerde. Tiscali Nederland waar hij breedband internet en telefoondiensten introduceerde en bij UPC waar hij digitale televisie introduceerde. Daarna heeft hij in de muziekindustrie als Director Digital & Crossmedia een muzieklicentiesysteem opgezet. Engagement Media is een bureau voor Social Media Strategie & Management dat organisaties en merken helpt met Social Media Activatie.

Join or login to comment.

  • Antal de W.

    Sociale Media avond bij DeMeter was goed in opbouw. Leuke presentaties!

    February 16, 2010

120 went

Your organizer's refund policy for DeMeter over Trends in Social Media

Refunds are not offered for this Meetup.

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy