A tanulás új útjai a digitális korban

A téli álmunk véget ért, itt a tavasz, s jövünk ismét meetup-olni a digitális tanulás aktuális kérdéseiről. Nagyon sok érdekes emberrel és témával volt szerencsénk megismerkedni az elmúlt hónapokban, s ennek eredményeképp a márciusi meetupot a tanulás új útjainak megvilágítására szánjuk. 

Milyen megfontolások vezérlik a tanulókat, hogy a digitális térben jussanak hozzá a számukra releváns tudáshoz? Hogyan csinánálják hatékonyan? Mik az első lépések a digitális térben történő tanulás felé? Tényleg “láthatóvá tehető” az informális tanulás? Mit lépnek a változásokra a “nagyok” (oktatási intézmények, egyetemek)?

Ezeknek a kérdéseknek a boncolgatására meghívtuk magunk közé Szvetelszky Zsuzsát, aki hálózatkutató szociológus és kreatív gondolkodó a pletykáról szóló könyvével vált ismertté. Azóta gyakran találkozhatunk vele szakértőként olyan témákkal kapcsolatban, mint a szervezeten belüli kommunikációs folyamatok buktatói vagy a digitális környezet hatása az egyén tanulási szokásaira.
Zsuzsa a szociálpszichológia jó humorú doktora, aki amellett, hogy a társadalom jelenségeit kutatja, háromgyerekes édesanya is. Ezért aztán arra kértük, hogy előadásában ne csak egyszerűen arról beszéljen, milyen trendek mellett változnak meg a nagy, formális oktatási rendszerek, hanem személyes példáján keresztül azt is mutassa meg, hogyan alakítja mindez a családok mindennapjait. Hogyan tanulnak a mai fiatalok, mit tekintenek sikernek, hogyan válnak önállóan, szülői segítség (és ellenőrzés) nélkül a globális tanulási áramlatok aktív részévé, és hogyan befolyásolja mindez a szülői szerepeket.

Elfogadta a meghívásunkat Dr. Buzády Zoltán a CEU Business School docense, az MBA-programok igazgatója is. Zoltánt arról faggatjuk, hogy a hagyományos oktatás nyitása a digitális világ felé – A CEU Business School-nál, mint oktatási intézménynél hogyan jelentkezik (milyen intézményi szintű kezdeményezések vannak)? Zoltán elmondja, hogy a nemzetközi környezetben eltöltött sokéves tapasztalatai alapján milyen további változásokra kell felkészülnünk a jövőben.
Tanárként Zoltán egészen érdekes dolgokat tapasztal a tanár-tanuló kapcsolat átalakulásában is, ezért mesél arról is, hogy ezek a trendek egy vezető üzleti iskola mindennapi gyakorlatát hogyan alakítják át.
Végül saját gyakorlata és tapasztalata alapján a tanulói csoportok, közösségek digitális eszközhasználatába enged betekitést. A Social Media lehetőség vagy veszély? A tanuló-közösségeknek milyen a viszonya a digitális eszközrendszerekhez?

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Szeretettel várunk minden a téma iránt érdeklődőt a helyszínen!

Koltányi Gergely, az esemény házgazdája

Join or login to comment.

 • Zoltan B.

  I thought the second presentor was really good!

  1 · March 21

 • Koltányi G.

  Mindenkinek köszönjük a tegnap esti részvételt aki eljött. Reméljük hasznosnak éreztétek az előadásokat és az egymás közti beszélgetéseket.
  Mi nagyon sokat tanultunk tegnap, igyekszünk tovább fejlődni, hogy még jobb feltételeket teremtsünk a következő meetuphoz. Reméljük lassan mi is felnövünk a feladathoz, a technikához és legközelebb is velünk tartotok!

  Üdv.

  Gergő és a szervező csapat

  March 21

 • Koltányi G.

  Néhány fontos tudnivaló a csütörtök esti programmal kapcsolatban:

  1. 18:30-tól várunk mindenkit a Fogasházban
  2. Aki korán kel, nem lesz éhes estére ;)
  3. Ha mégsem jutsz el személyesen kapcsold be a G+-t és kövesd élőben a meetupot: https://plus.google.com/events/c...­ vagy direkt a YouTube-on is nézhetsz minket http://www.youtube.com/watch?v=...­

  Várunk szeretettel mindenkit!

  ui: Ha nem tudsz résztvenni, kérlek módosítsd az RSVP-d, hogy legyen hely másnak. Köszi.

  Gergő

  March 18

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Allison

Meetup has allowed me to meet people I wouldn't have met naturally - they're totally different than me.

Allison, started Women's Adventure Travel

Start your Meetup today

Act now and get 50% off.
Until February 1.

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy