addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Kom og lær litt F# og funksjonell programmering!

Etter en vellykket Ruby Workshop siste møte prøver vi et tilsvarende format denne kvelden. Jonas har tidligere holdt foredrag om F# på Functional Programming Day i Oslo før jul, og på NNUG i januar. I kveld blir det en mer praktisk tilnærming, hvor deltagerne oppfordres til å stille med egen maskin, hvor det vil bli en kombinasjon av presentasjon og praktisk programmering. Fokuset vil være både på F# som språk, og på generelle, viktige prinsipper innen funksjonell programmering.

Om F#
F# er et open source, statisk typet, multiparadigme programmeringsspråk med hovedfokus på Funksjonell Programmering. Språket kjører på CLR-en, og er tilgjengelig for både Microsoft .NET og Mono. Språket ble først lansert i 2005, og siste versjon (3.0) ble lansert i høst. Språket tilhører ML familien av funksjonelle språk (SML, OCaml).

F# kommer standard med Visual Studio 2010 og 2012. På Mac og Linux kan du bruke Mono og MonoDevelop/Emacs/Sublime Text 2.

Workshopen vil dekke grunnleggende syntaks og egenskaper, med fokus på unike egenskaper og styrker i språket. Vi vil blant annet se på pattern matching, type inference, discriminated unions, type aliasing, records, sequences, units of messaure, type providers og mye mer.

Nødvendig software
Windows: Har du Visual Studio 2012 Professional eller høyere har du alt du trenger. Dersom du fortsatt sitter på Visual Studio 2010, kan du bruke F# Tools for Visual Studio Express 2012 som er gratis, eller du kan bruke Xamarin Studio.

Mac/Linux: Her trenger du Mono 3.0.3 eller nyere. Mono 3 inkluderer F#. Som editor er MonoDevelop eller Xamarin Studio å anbefale. Når du har installert MonoDevelop eller Xamarin Studio kan du installere F# Addin fra "Addin Gallery".

Se og http://fsharp.org/, og venstre kolonne for "Get F# on Windows/Mac/Linux" lenkene.

Om du ikke vil/rekker installere software lokalt, vil du kunne følge mesteparten av workshopen rett i nettleseren på http://www.tryfsharp.org/.

Om Jonas
Jonas Follesø jobber som Manager og Scientist hos BEKK Trondheim. Han er et aktivt medlem av .NET miljøet i Norge, og har holdt en rekke innlegg på NNUG møter og konferanser opp gjennom årene. Han har over 10 års erfaring som utvikler, og har jobbet med .NET siden 1.0 dagene. Ved siden av dag-jobben som C# utvikler liker Jonas å lære seg nye programmeringsspråk. Han har den siste tiden brukt tid på å leke med språk som Scheme, Scala, F#, Haskell, Io, Ruby og Prolog.

Join or login to comment.

17 went

Our Sponsors

  • Bouvet ASA

    Sponsor av medlemsskap hos meetup.com

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy