addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Introduksjon til MongoDB (NoSql)

 • Dec 6, 2010 · 5:30 PM
 • Vitals lokaler (Der NNUG pleier å være)

I mange år har RDBMS databaser vært det vi tenker på når man snakker om lagring av data. I de siste årene har "ikke-relasjonsdatabaser" blitt mer og mer populær, og en bevegelse har vokst frem; NoSQL bevegelsen. På dette møtet vil Pål Fossmo kjøre en introduksjon til NoSql med hovedfokus på MongoDB. Hvorfor skal du komme til denne presentasjonen? Etter denne presentasjonen vil du ha basis kunnskap for å komme igang med MongoDB og du vil ha fått noen tips om når det kan være lurt å bruke en NoSql database, og når det kanskje ikke er det riktige valget. Andre tema vi vil røre ved under presentasjonen er CQRS (Command Query Responsebillity Segeregation) og CouchDB. Pål vil vise eksempler på hvordan du kan bruke MongoDB i Microsoft C# og i Ruby (jobber du med en annen teknologi så vil ikke dette være et problem. Kode eksemplene er enkle). Vi vil også se litt på hva som finnes av alternativer til hosting av MongoDB i skyen. Presentasjonen vil inneholde litt Powerpoint og litt demo. Pizza serveres fra kl 17.30 og møtet starter 18.00. Pizza er denne gangen sponset av Acando.

Join or login to comment.

 • Henrik K.

  Fikk en bedre forståelse av bruksområdet til noSql, nettopp det jeg var ute etter.
  Klarte ikke helt å følge med på siste del med event-arkitekturen, så hvis dere har noe å sende meg med tanke på det, så blir jeg veldig fornøyd.

  December 7, 2010

38 went

Our Sponsors

 • Bouvet ASA

  Sponsor av medlemsskap hos meetup.com

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy