addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

UDesigncafé #1/2014; Designers in de keuken

Op 20 februari is het weer zo ver, de eerste van vijf UDesignCafé's in 2014.

In een tijd waarin veel zaken in beweging en in verandering zijn, verandert niet alleen de economie, de technologie of design. Een basaal iets als voeding en alles wat daar bij komt kijken, verandert mee. Daarom ons thema van het eerste UDesignCafé Food Design & Innovatie

Wat vinden we tegenwoordig lekker en is ook nog gezond en verantwoord? Hoe, waar en wanneer eten we het liefst? Hoe ziet ons eten er uit en welke designtechnieken komen van pas om voeding in deze tijd aantrekkelijk te maken? Denk bijvoorbeeld aan de verpakking en marketing en hoe kun je zelf als consument makkelijk iets maken dat er fraai uitziet en heerlijk smaakt? Ontdek en proef het op 20 februari!

UDesign nodigt fijnproevers, lekkerbekken en iedereen die geïnteresseerd is in food design van harte uit om de nieuwe wereld van voeding te komen beleven én te proeven! Na afloop is er de gelegenheid om in informele context met elkaar in contact te komen.

De sprekers van de avond zijn Jasper Udink ten Cate en Mariëlle Bordewijk.

Jasper Udink ten Cate is een Creative Chef. Een kok die buiten de gebaande paden denkt en samenwerking opzoekt om nieuwe vormen, gerechten en smaken te ontdekken. Hij benadert zijn gerechten niet alleen vanuit de zintuigelijke smaakwaarneming maar juist vanuit de psychologische smaak.Vorm, concept, tijd, cultuur, omgeving, informatie, interactie, functionaliteit en kleur worden dan in één keer even belangrijk als de hoofdingrediënten van bijvoorbeeld een saus.Maak de 20ste kennis met de wondere wereld van de Creative Chef en ontdek wat je eigen bijdrage is aan de eetbeleving!

Mariëlle Bordewijk is food designer en food trendwatcher. Sinds 2002 heeft zij haar eigen ontwerpstudio die gevestigd is in de oude Geerteschool in Utrecht. Zij helpt voedingsmiddelen-bedrijven innoveren met de ontwikkeling van nieuwe producten, verpakkingen, concepten en merken. Strategisch en creatief. Op 20 februari geeft Mariëlle een kijkje in haar ‘ontwerpkeuken’ en vertelt zij hoe vormgeving en ontwerp denken toegevoegde waarde kunnen creëren in een branche die van oudsher weinig ontwerpers kent.

We houden het UDesignCafé weer bij Kapitaal. Na een succesvolle kick off van Utrecht Design Day 2014 bij Kapitaal, zijn we met ze overeengekomen alle UDesignCafe's van 2014 daar te laten plaatsvinden.


Waar: Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht

Wanneer: Donderdag 20 februari 2014, inloop vanaf 17.30 uur

Kosten: 10 euro

Vrienden van UDesign: gratis entree en 2 consumptiebonnen

Nog geen ‘vriend van UDesign’, voor 25 euro, bent u 5 x welkom bij de UDesignCafé’s en ontvang je 2 x een consumptiebon per café. Meld je aan door een mail te sturen naar [masked]


Join or login to comment.

 • B.A. J.Paul W.

  a pitty a was abroad for Business this week. !

  February 21, 2014

 • Robert-Jan H.

  Designers in de keuken had 2 boeiende sprekers en had een enthousiast publiek die het zich letterlijk en figuurlijk goed liet smaken.

  2 · February 20, 2014

 • Redactie U.

  Belangrijk:
  Je kan vanavond alleen contant aan de bar betalen!

  Tot vanavond!

  February 20, 2014

 • Hugo S.

  for some reason I only saw this today and would love to attend. Unfortunately, I have a commitment tomorrow evening and will not make it this time. Hope to see you during one of the next events. It souds very interesting.

  1 · February 19, 2014

 • Barbara van de S.

  Heb mijzelf en + 1 net aangemeld. Kan het vol zijn of is er genoeg plek? Ik weet dat er nog 2 mensen willen komen en het was even niet duidelijk hoe het zat met aanmelden. nav Orlando zijn bericht nu wel duidelijk.

  February 17, 2014

  • Robert-Jan H.

   Er kunnen nog mensen bij Barbara. Tot donderdag.

   February 17, 2014

 • Barbara van de S.

  Tot donderdag!

  February 17, 2014

 • Orlando S.

  Heb nu al trek...

  Even alles op een stokje:

  Betaling kan contant aan de deur, of je kunt het ook vooraf overschrijven op Rabobank[masked] t.n.v. Stichting U-Design o.v.v. je naam en 'designers in de keuken'.

  Je kunt ook vriend worden van UDesign voor euro 25,-. Dan krijg je verder gratis toegang tot de 5 café's dit jaar en twee consumptiebonnen per avond.. Maak in dat geval 25 euro over ovv je naam en 'vriend UDesign' en/of stuur even een mail naar [masked].

  Tot de 20ste!

  February 14, 2014

 • Redactie U.

  De sprekers van de avond zijn Jasper Udink ten Cate en Mariëlle Bordewijk!! Meer info over deze twee foodtoppers vind je in de uitnodigingstekst. Wij hebben er zin in!

  3 · February 11, 2014

 • Gerrit V.

  Kom maar op Jasper!
  Looking forward.

  3 · February 10, 2014

 • B.A. J.Paul W.

  Lijkt me een HOT ITEM...voeding wint aan waarde in alle opzichten... helaas ben ik zelf aan het werk in het buitenland die dagen.

  1 · January 28, 2014

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy