addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

A meghackelt világ

  • Apr 17, 2014 · 6:30 PM
  • This location is shown only to members

A téli pihenő után újabb epizóddal jelentkezik a White Hatters’ Society sorozatunk!  Ismét három izgalmas előadással és a Dumaszínháztól kölcsönzött hangulattal várunk Titeket! ;)

Egyre többet olvashatunk a szakmai sajtóban az úgynevezett Internet of Things (IoT) rendszerek forradalmáról. A tartalmában igen hasonló Machine2Machine kommunikáció vagy a beágyazott rendszerek létezése nem forradalmi újítás, évtizedek óta kutatják, és többek között a gyártástechnológiában, a hadászatban vagy az űrtechnológiában már széles körben alkalmazzák, mégis csak most, régi-új nevén „Internet of Things”-ként kerül rivaldafénybe a téma.

A hypot az táplálja, hogy először a történelemben az IoT rendszerek kiépítéséhez szükséges eszközök halandó ember számára is elérhető közelsége kerültek. Már nem szükséges több millió eurós befektetés egy kísérleti projekt megvalósításához. Gondoljuk csak a Raspberry Pi single-board számítógép fejlesztési projektjére. Ezzel pedig a technológia visszafordíthatatlanul rálépett a tömegtermékké válás útjára. Pár év és az IoT rendszerek beköltöznek az otthonainkba és a munkahelyeinkre.

A technológia demokratizálódása izgalmas irányokat nyit a fejlesztőknek, ugyanakkor megkongatja a vészharangokat a biztonsági szakértők oldalán. Éppen ezért a IV. White Hatters’ Society alkalmával a hálózatba kötött világ biztonsági kérdéseit állítjuk majd a fókuszba.

Ilyen és hasonló kérdéseket feszegetünk majd…

• Miért magas az IoT rendszerek biztonsági kockázata? Hardware-s vagy software-s a probléma forrása? Sérülékenységi szempontból mik a legkritikusabb pontok? Bevonható-e egy Botnet támadásba a hűtőszekrényünk vagy az autónk?

• Milyen irányba fejlődnek a biometrikus képfelismerő biztonsági rendszerek? Hogyan lehetséges őket manipulálni?  Infrastruktúra védelmi szempontból hol vannak a legkritikusabb pontok?

• Hol tart a világ a katonai célú kibertámadási képességek fejlesztésében? A hírekben hallható fél vagy részinformációk mennyiben fedik a valóságot? Zajlik-e háború színfalak mögött? Hogyan toborozzák az egyes országok a kibervédelemhez szükséges „katonákat”?

Előadóink lesznek:

• Frész Ferenc, vezető // KÜRT Akadémia, etikus hacker képzés

• Fehér András, mérnök közgazdász  // ABI Institute

• Otti Csaba, mérnök közgazdász // ABI Institute

• Krasznay Csaba, informatikai biztonsági tanácsadó// HP Magyarország

• Vesztergombi György, software mérnök // SEARCH-LAB Ltd.

Belépőjegy: 2000 Ft

A meetup résztvevői a helyszínen 5% kedvezménnyel regisztrálhatnak a KÜRT Akadémia etikus hacker képzésére

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy