add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

Windows Developer Community Oslo Message Board › Utvikler telefoner?

Utvikler telefoner?

Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 13
Hei,

SPØRSMÅL: Har noen fått utviklertelefon enda?

Jeg var veldig optimistisk etter noen beskjeder fra Microsoft Norge for ganske lenge siden...men enn så lenge ikke sett noen telefon. Ikke fått noen gode svar fra Petri på Microsoft enda, tror han sliter med gode svar fra USA.
Begynner å bli ganske frustrerende uten device nå...fra tidligere (WM) så var jo erfaringen at det alltid er noe småtteri som ikke er 100% slik man erfarte i emulator.

Er ikke veldig keen på å måtte sende inn appsa mine til godkjenning i starten av oktober uten å ha testet de på en fysisk telefon...er jo ikke kult å få en applikasjon ut i Marketplace som ikke kjører 100% slik jeg ønsker...viktig å få en god start...ellers hagler de sure reviews'a :O

Er f.eks. veldig usikker på om Hangman app'en min kjører smooth på en fysisk telefon etter alle mine kule lyd-greier som jeg la til i helgen (kjører fint i emulator dog, men det er også en værsting PC). Får heller ikke fullført lokaliseringsgreiene i Lightning Timer, osv.

Ekstra frustrerende siden jeg dedikerte hele sommerferien til WP7...og hadde fått hatt ferdig flere apps hvis jeg hadde hatt en device.

Skjønner selvfølgelig at Microsoft Norge nok har mer enn nok med "pushy" utviklere som griner etter telefoner...men det er fortsatt frustrerende i min ende :)


Terje P.
user 12920243
Vaksdal, NO
Post #: 2
Er emulatoren laget slik at den kjører på full hastighet av maskinvaren du sitter på? Finnes det ikke muligheter for justere hvilken hastighet den emulerer?

Har du prøvd å kontakte noen av produsentene av WP7-mobiler?
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 15
Silverlight funker heldigvis slik at 1 sekund er alltid 1 sekund i en animasjon ol, og så får man bare flere eller færre FramesPerSekund utfra om hardwaren henger med.

På UtviklingsPC'n min, samt MediaCenteren min så går programmene "silky smooth", men testet på en laptop (hvor grafikkortet har noe driver tull), og der ble noen ganger animasjonene med færre FPS innimellom. Noen ganger bare ble hele animasjonen droppet, og man bare så bildet før og så brått slik det skulle være når animasjonen var ferdig.

Silverlight håndterer jo i og for seg slikt fint, applikasjonen ser jo bare litt mer "tam" ut når man ikke ser animasjonene. Men jeg ønsker å vite om jeg har slike potensielle issues, for da kan jeg tune/omorganisere koden, så det ser lekkert ut på alle mobiler.

Og emulatoren har i praksis ingen innstillinger, så det er hw'n man har som styrer (og skjermkort og 3D-drivere ser ut til å spille mye inn).

Det var litt flåsete sagt, siden det er TO innstillinger på emulatoren. Om den skal være i portrait/vertical modus, og zoom...zoomen er forøvrig veldig fin, kan få emulatoren i akkurat den størrelsen du vil, og alt skalerer piksel-perfekt.

Så problemet er da at jeg ikke aner om hvor nær jeg er en "vanlig minstekrav telefon" eller ei...om jeg må tune applikasjonene, eller om jeg faktisk har "masse å gå på".

Funnet mye på nettet om å få emulatoren til å kjøre kjappest mulig på PC'n (f.eks http://www.andybeaulieu.com/Home/tabid/67/EntryID/196/Default.aspx­). Men det er jo hvordan appen kjører på en telefon med minste krav jeg er ute etter å se den på, og det får jeg ikke gjort.

Ang. telefoner, så har jeg en følelse av at kanskje USA har blitt sterkt prioritert, siden jeg ser mange amerikanske utviklere som har telefoner, men kun hørt om en i Norge (Smartphones har en telefon "ryktes" det). [EDIT]: VET ikke om Smartphones har en telefon, så det må tas med en klype salt til noen bekrefter dette!

Har ikke hørt med produsenter...vet ikke hvor lett det er å komme frem der. Men jeg har jo en kontakt...hmmm...kanskje jeg skal prøve å høre med han... :)
Terje P.
user 12920243
Vaksdal, NO
Post #: 3
Vet du om det står til likt i andre europeiske land med tanke på tilgjengelige utvikler mobiler? Er jo litt rart med tanke på at Kevin Turner vel har sagt at WP7 vil lanseres først i Europa nærmere bestemt oktober og deretter i november i USA.

Kontakter er til for å brukes ;-)
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 17
Jeg vet egentlig fint lite om dette emnet, og enda mindre om status i Europa generelt....har ingen kontakter der ute. Har kun hatt dialog med noen utviklere i Norge og Microsoft Norge.

Hadde håpet å høre om noen her som enten hadde en telefon, eller visste om noen andre som har.

Men da kan det hende det virkelig ikke har kommet noen telefoner til Norge. Det med at Smartphone har fått en, vet jeg jo ikke for sikkert, bare hørte det fra en bekjent at han mente de hadde fått en, og det er faktisk en stund siden.

Sendte en ny mail til Microsoft (Petri) for å høre om han vet om noen har fått en telefon i Norge, for Microsoft Norge må jo ha oversikten over de som evt. har fått.

Finnes det noen telefoner her, så kan vi i det minste få til en liten samling, hvor man kan få deployet XAP-fila si hos de som evt. har telefon, og om ikke annet fått verifisert at hastigheten på applikasjonen er smooth.
A former member
Post #: 2
Hei.

Vi i SmartPhones Telecom AS har en utvikler telefon fra LG. Dere er hjertelig velkomne til å teste ut applikasjonen deres hos oss. Vi setter av 2 timer førstkommende fredag 17. september. Da har dere 1 heeel dag på dere å oppgradere applikasjonen til endelig versjon av WP7 SDK.

Adresse: Brynsveien 3, 0667 Oslo
Tidspunkt: 15-17


Send meg en E-post til "kim(eposttegnet)smartphones.no"­ slik at jeg vet om det er noen som kommer i det hele tatt.

Det kan hende vi får tilgang på den første WP7 telefonen fra LG også, den som kommer i salg her i Norge.
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 20
Veldig bra!

Jeg sender deg en mail og kommer en tur mao på fredagen ;)
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 27
Da har jeg fått testet et par runder på en LG utvikler telefon hos Smartphone, og erfaringen fra det er;
SØRG FOR Å FÅ TESTET PÅ EN EKTE DEVICE FØR DU SENDER INN TIL MICROSOFT/MARKETPLACE!

Trine's Hangman som jeg testet hos Smartphone Telecom, kjørte supersmooth i emulator på min PC (60+ fps, de gangene performance indikatorene i emulatoren rakk å få med seg tallene). Og siden programet ikke gjør så veldig mye fancy greier heller, tenkte jeg i min naivitet at den ville kjøre like fint på en fysisk mobiltelefon.

Men det så faktisk ganske annerledes ut på en ekte telefon. Animasjonene ble ikke vist i hele tatt!
Jeg har animasjoner som for det meste får på tiendels-sekunder, siden jeg ønsker ikke at bruker skal sitte og vente på animasjoner, men samtidig ønsker jeg litt "liv" i applikasjonen. Hadde jeg brukt litt lenger animasjoner på et sekund og slikt, så ville jeg trolig mistet første halvdel av animasjonene, og så ville de gått smooth (siden det i mitt tilfelle var at jeg ikke pre-loadet lyd-effektene).

Så for en bruker av Trine's Hangman, som ikke hadde vist om at animasjonene i programmet, ville ikke merket at noe var "galt", alt ville bare se litt mer "tamt" og statisk ut.

Akkurat det er jo en fin ting med Silverlight, måten den håndterer slikt på. Men som utvikler ønsker vi jo at våre apps skal se så bra ut som mulig for alle brukere.

Fikk fikset problemene, og det var ikke så vanskelig å fikse, men nå i starten er vi alle "grønnskollinger" på plattformen, og det kan være ting som ikke har falt deg inn som skaper lag og andre issues.

Så sørg for å få testet applikasjonen din på en fysisk telefon, er dagens tips fra Gydar :)
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 28
Også er det vel påkrevd med en liten....

Stor takk til SmartPhones Telecom AS som lot meg teste på deres LG utviklertelefon!

Faktisk så kontaktet også LG meg for å evt. hjelpe meg med å få testet hos de.
Så mao. det ER mulig å få testet på fysiske telefoner!

...det hadde selvfølgelig vært mye mer effektivt for oss alle utviklere hvis vi kunne HA en telefon hele tiden, men det går dessverre ikke, så da er det nest beste å kompilere opp koden din (evt. i flere varianter, hvis du ønsker å teste ut forskjellige fremgangsmåter i koden din), og be på dine knær om noen kan la deg gjøre en test hos de.

Vet at Microsoft ser på å få til en "test-your-app"-dag.

Men det gjør de helt nok ikke hvis ikke folk ber om dette. Foreløpig tror jeg faktisk det bare er meg som har "skriki" om dette :)

Så hvis du har tenkt å sende inn en app til Marketplace i starten av oktober for launchen, så anbefaler jeg deg virkelig å gjøre en QA-runde på en fysisk telefon!
Sigurd S.
user 12760457
Stavanger, NO
Post #: 1
Hei Ronny
Kult å høre at du har fått testet app'ene dine på utviklertelefon, jeg skulle gjerne gjort det samme.

Jeg bor i Stavanger og er ganske sikker på at ingen har tilgang til wp7 utviklertelefoner her bort, men jeg skal på meetup'en den 30 sep, og håper å få testet noen av app'ene mine på et fysisk device i timene før meetup'en.

Vet at det er kort frist, men hvis noen med tilgang til utviklertelefoner (Microsoft, LG, SmartPhone,...) leser dette så ta gjerne kontakt med meg :)

Her er skjermbilder fra noen av wp7-app'ene mine som jeg gjerne skulle ha fått testet på en utviklertelefon:
mvh
Sigurd Snørteland
Blog: sigurdsnorteland.wordpress.com­
Powered by mvnForum

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy