Windows Developer Community Message Board › Internlager + SD = en disk i WP7

Internlager + SD = en disk i WP7

Terje P.
user 12920243
Vaksdal, NO
Post #: 15
Ref: http://www.ubergizmo....­

Det forenkler jo litt dette man har på Android nå om man vil lagre en app enten på SD eller internt. Men. Men om det ikke er noe kontroll på hvor ting lagres i det hele tatt så kan det jo skje litt av hvert om man napper ut SD-kortet eller hva om SD-kort ryker, kan man da risikere at man ikke får startet opp igjen mobilen eller tilpassninger man har gjort bare forsvinner i intet?

Er de kommende for lansering WP7 mobilene laget slik at SD-kort enkelt kan skiftes ut eller er de plassert under deksel ol?
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 38
Det er faktisk et "requirement" fra Microsoft overfor OEM'r at minnekort skal være under batteridekselet (eller noe i den stilen). Nettopp for å gjøre det mindre sannsynlig at brukere tar ut kortet.

Tanken er egentlig på WP7 at minnekort er "minne utvidelse", og ikke "et løst minnekort".

Så det ment for at man som bruker kan kjøpe en telefon med f.eks. 8GB internminne (som jo er minimums kravet), og så kan man selv velge i å sette i et ekstra minnekort på 8 / 16 / 32 GB ved kjøp, og så har man opptil 40GB internminne.

Men kortet blir formatert og "kryptert" på en måte at OS'et ser det hele som et stort minne. Så drar man ut kortet så blir telefon hardresatt og man telefonen er "som fra fabrikken".

Synes det er en grei løsning, for det er faktisk en liten barriære selv den lille "do you want to install to internal or external memory" på en telefon...iallefall for sånne som muttern :D

Dessverre er det foreløpig så vidt jeg kjenner kun EN av de lanserte WP7 telefonene som har ekstert minnekort...eeehh sorry..."minne-ekspasjons-port"­ :D
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 39
Pocketnow har testet Samsung Focus, som er en slik WP7 telefon med MicroSD slot, og de sier her det samme som vi har snakket om i tråden...selvom det virker som om de ikke helt skjønner det hele da :)

microSD BEHAVOIR
Weird things happen when you use a microSD card with Windows Phone 7. If you insert a storage card and turn on your phone, the phone will only "see" the storage if you hard reset. Then, if you're using a storage card and you take it out, Windows Phone 7 will revert back to a factory install of the operating system. But then, if you pop the card back in, everything goes back to normal. What happens when you pop out the microSD card and try to read it on a computer after it's been in your WP7 phone? Nothing. The computer doesn't recognize the card, which is quite strange (we tried on two computers).

Revew av Samsung Focus
Terje P.
user 12920243
Vaksdal, NO
Post #: 18
Et krav om at SD-kort befinner seg under deksel gjør jo dette til et ikke-problem bortsett fra de som liker å sjonglere med mange SD-kort da.
Ronny G.
user 10923525
Oslo, NO
Post #: 41
Her er en interesant artikkel fra Arne Hess som viser at MicroSD slot faktisk er på mange av WP7 telefonene...men at noen gjør litt mer jobb med å skjule de enn andre. Ser ut til at HTC HD7 også har MicroSD slot

http://www.theunwired...­

Powered by mvnForum

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy