ZgPHP Meetup #26

Meetup se održava u klubu Mama, Preradovićeva 18 s početkom od 17:30.

Za predavanja pobrinut će se Nikola Plejić, PHP i JS developer te suvlasnik Neutrina i Ivan Hušnjak, PHP developer u Artkodu te predavač u Algebri.

Nikola Plejić predstavit će SimpleSAMLphp, single sign-on za PHP aplikacije. SAML, OASIS-ov standard za sigurnu razmjenu informacija je jedna od metoda kojom je moguće ostvariti single sign-on - centralni login za više aplikacija neovisno o njihovim fizičkim i virtualnim lokacijama. Zvuči super, ali nije bez mana - specifikacija protokola je ogromna, stvar je daleko od jednostavne i uključuje puno (brrr) XML-a. Srećom, tu je SimpleSAMLphp - nativna PHP implementacija oba ključna dijela SAML workflowa: Service Providera i Identity Providera. Vidjet ćemo što je točno SAML, kako iskoristiti SimpleSAMLphp u relativno jednostavnom okruženju od nekoliko PHP aplikacija te kako SAML stoji u usporedbi s "konkurentima", posebice OpenID-jem.

Ivan Hušnjak predstavit će Mago - Markup Generator za HTML/XML. Da, ovo je još jedan od alata kojim se generiraju html dokumenti, wireframeovi, mockovi i snippeti, ali ujedno Mago je i jezik sa svojom sintaksom. To će mnogim developerima biti prilika da kažu: "Ako već znam HTML, zašto bi sad trebao naučiti Mago?" Ideja koja stoji iza Maga je da se uz relativno jednostavnu sintaksu sličnu CSS-u te uz uredno, pregledno i strukturirano pisani kod mogu brzo generirati velike količine urednih i validnih markupova, uz dovoljno mjesta za napredno korištenje. Ako vas zanima kako u manje od 60 sekundi napraviti potpuni markup za vaš mock koristeći Mago, nemojte propustiti ovaj meetup!

Kao i svaki put do sada, nakon predavanja slijedi čašica druženja u Koldingu, Berislavićeva 8.

Raspored

17:30 - Okupljanje, neformalno druženje 
18:00 - Župne obavijesti 
18:10 - Nikola Plejić - Single sign-on za PHP aplikacije uz SimpleSAMLphp
18:40 - Kratka pauza 
18:50 - Ivan Hušnjak - Mago - Markup Generator for HTML/XML
19:20 - Druženje u Koldingu

Join or login to comment.

Our Sponsors

  • Plus hosting

    Free hosting for http://zgphp.org

  • O'Reilly

    Review copies of latest books, a large discount on purchases.

People in this
Meetup are also in:

Imagine having a community behind you

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy