align-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcamerachatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditfacebookglobegoogleimagesinstagramlocation-pinmagnifying-glassmailmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartwitteryahoo

Kanban og Lean startup

I høst går vi i gang igjen med en ny meetup-sesong. Den første meetupen blir med to av arrangørene:

1) Introduksjon til Lean Startup ved Simen Fure Jørgensen.

Lean Startup er en metodikk som har fått mange tilhengere de siste årene, og som nå kommer til Norge for fullt. Lean Startup tar et oppgjør med Smidig-bevegelsens store kompromiss - det at en produkteier kan vite nok til å prioritere en backlog 100% riktig. Bare når man får bekreftet sine antagelser med aktive kunder kan man være sikker på at man leverer verdi.

2) Kanban for Lean Startup ved Ketil Jensen.

Her ser vi på hvordan vi kan bruke Kanban som et verktøy i kombinasjon med Lean Startup. Kanban har vist seg å være en svært velegnet metode for å håndtere risiko. Ekstrem usikkerhet er en av karakteristikkene i en Lean Startup. Ketil, Norges eneste akkrediterte Kanban-trener, forteller om hvorfor Kanban kan være et godt valg for Lean Startup og gir oss eksempler på hvordan det kan gjøres.

Ketil holder også Kanban-kurs i august: https://kurs.iterate.no/nb/courses/78/

Join or login to comment.

 • Arne L.

  lærerikt

  September 12, 2012

 • samar

  We are coming to Norway on 17th September. and would like to meet up interesting people in IT Industry to work together.

  September 4, 2012

 • Simen Fure J.

  Hei Rune, jeg skjønner hva du mener. Sånn jeg ser det er alt avhengig av kontekst. Her antar jeg at kunden i ditt tilfelle er en annen organisasjon som kjøper skreddersøm av deg med kravspesifikasjon. Enten det er fastpris, målpris eller time-for-time må det endringshåndteres. Estimering er nødvendig nesten uansett kontekst.

  Lean Startup står for et annet tankesett. Hvis man aksepterer premisset om at læring er fremdrift, og ikke fungerende programvare, snus alt på hodet.

  Sees!

  Simen.

  July 11, 2012

 • Rune H.

  Jeg er litt på "what's the point?" etter å ha jobbet med Scrum/Kanban i 5 år. Har dere svar på disse?

  I hvilket forretningsområde i Norge skal kunden ikke ha hele backloggen? Det virker være et amerikansk konsept som ikke er relevant. Og dermed er "change for free"/"stopping early" irrelevant.

  Man kan gjerne ha Kanban internt - men mot kunden er det , estimater som teller. Dette legger enorme føringer - man må endringshåndtere. Økonomi er bare ikke ivaretatt i i disse metodikkene.

  Rune

  July 10, 2012

 • Carl-Erik K.

  Gleder meg til å lære om smidig prosjektledelse.

  July 9, 2012

Our Sponsors

 • Iterate

  Iterate is paying fees for venues or talks whenever necessary.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy