Automatisert testing: Tilstrekkelig for å kvalitetssikre smidig programvare?

Som utvikler, føler du av og til at testene du skriver er til liten nytte for andre enn deg selv? Som prosjektleder, tenker du noen ganger at til tross for "test-drevet utvikling", så har finner vi jaggu mange feil ved leveranse?

Toyota sin lean-tankegang har sterkt fokus på kvalitetssikring i alle prosesser: På 70-tallet innførte Toyota "stop the line", en prosess der samlebåndsarbeiderene drar i snoren som stopper samlebåndet hver gang de tror de ser en feil. Hos erkekonkurrenten Ford var det direktøren som bestemte når samlebåndet skulle stoppe. Hvem av dem tror du fjernet behovet for testing og feilretting av sine ferdig produserte biler?

Test-drevet utvikling, automatiserte regresjonstester, enhetstester, funksjonelle tester, smoke-tester og mocking er eksempler på teknikker og prosesser som er en del av det vi kaller automatisert programvaretesting. Selve testingen er riktignok en teknisk greie, men likefullt vil alle lovnadene om hvor bra dette er for lønnsomheten og leveranseevnen til ditt utviklingsløp kun slå til når hele organisasjonen er involvert og forstår hva som skjer. Hvorfor er det slik?

Ikveld ønsker vi å dele våre erfaringer og synspunkter på hva det krever av den enkelte utvikler, prosjektleder, testleder, kunde, produkteier og andre parter for å få automatisert programvaretesting til å fungere helhetlig i utviklingsorganisasjonen. Vi begynner kvelden med en innledende presentasjon og avslutter med en felles dialog med salen der vi deler erfaringer, strategier og teknikker som legger til rette for å få automatisert programvaretesting til å bli "opplest og vedtatt" som fremgangsmåten for å kvalitetssikre og forvalte programvare i din organisasjon.

Presentasjon og ordstyring ved Anders Haugeto og Morten Berg fra Iterate. Vi møtes på et egnet sted i oslo sentrum, mer info kommer.

Join or login to comment.

 • Rita N.

  Very interesting presentatioin as well as the discussioin afterwards.

  September 26, 2008

 • Vidar K.

  Interessant tema, men intet nytt/ukjent kom ut av møtet.

  September 26, 2008

40 went

Our Sponsors

 • Iterate

  Iterate is paying fees for venues or talks whenever necessary.

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy