The Atlanta Hungarian Meetup Group Message Board › ERŐSS ZSOLT A VILÁG EGYIK LEGMAGASABB CSÚCSÁRA VISZI FEL A SZÉKELY ZÁSZLÓT

ERŐSS ZSOLT A VILÁG EGYIK LEGMAGASABB CSÚCSÁRA VISZI FEL A SZÉKELY ZÁSZLÓT

Székely L.
Madszekely
Canton, GA
Post #: 27
ERŐSS ZSOLT A VILÁG EGYIK LEGMAGASABB CSÚCSÁRA VISZI FEL A SZÉKELY ZÁSZLÓT

A Kancsendzönga 8586 méteres magasságának meghódítására induló Erőss Zsolt a magyar zászló mellett, a székely zászlót is magával viszi.

A csíkszeredai születésű hegymászó, aki ma is ezer szállal kötődik Erdélyhez, elmondta: fontos számára ez a nemzeti szimbólum, de még fontosabb, hogy teljesítmények legyenek mögötte. Úgy érzi, az a küldetése, hogy felvigye a zászlót a csúcsokra.

"Székely vagyok. A székelység értékeit vallom és erősítem a magam teljesítményeivel" - mondja Zsolt, aki az idei expedícióra az Ilka Műhely által készített, a Székely Mózes-féle, égszínkék mezőn végigfutó arany csíkos zászló kézi hímzésű változatát viszi majd magával.

A "Magyarok a világ nyolcezresein" szervezésében létrejövő expedíció célja a Kancsendzönga (8586 m), a világ harmadik legmagasabb csúcsának első magyar megmászása. Az expedíció március 26-án indul, és legalább két és fél hónap hosszú lesz. Május közepére tervezik a csúcsmászást.

(brasso.info)Ha nem loboghat Erdélyben, akkor lobogni fog a világ tetején! Hajrá Erőss Zsolt!
Powered by mvnForum

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy