addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Hva er store data og hvordan håndterer vi disse?

 • Aug 21, 2013 · 6:00 PM

Lars Arne Skår fra Teradata kommer til Baksia for å fortelle oss om store data. Han har lang erfaring som arkitekt/smidig evangelist og har tidligere jobbet som CTO i BEKK, TietoEnator og Miles.

Abstract:

Vi ser nå stadig flere eksempler på spennende ting man kan gjøre med store data. En mann er på flukt for å ha fortalt hva myndighetene liker å gjøre med de, og vi får stadig oftere høre om visumnekt på grunn av Facebook ytringer. Dere merker kanskje allerede at annonsetreffene på Google mail treffer stadig bedre, og at tilbudene du får på epost av og til er interessante og relevante.


Jeg tenkte å dra oss igjennom hva store data egentlig her, hva slags egenskaper de ofte har, og hva slags teknologier, rammeverk og arkitektur man gjerne forholder seg til for å utnytte store data. Gjerne sammen med "mindre data" for å få økt innsikt. Det er gjerne det store data og dataanalyse i praksis dreier seg om. Billig effektiv lagring sammenstilt med billig prosessering og muligheter til å prosessere datamengder vi tidligere bare kunne drømme om, har gitt oss muligheter til innsikt vi tidligere bare kunne drømme om.

Vi starter som vanlig med Pizza og drikke 18:00

Det er ønskelig med diskusjoner.

Vell møtt

Join or login to comment.

 • Arne H.

  Får besøk av gjester utenbysfra

  August 20, 2013

 • Lars Arne S.

  Kommer til å holde den på norsk. Det er en viss risiko for at noen av lysbildene har enkelte engelske ord da det ofte er enklere slik :-) Kom gjerne med forslag til gode norske ord hvis (når) det skjer...

  1 · August 19, 2013

 • Millad D.

  Er presentasjonen på norsk?

  August 19, 2013

 • Alexander Bakos L.

  Spennende!

  1 · August 12, 2013

 • Shervin A.

  Er på ferie :(

  June 27, 2013

  • Reidar S.

   Ferie er vel fint ;) Snakkes neste gang håper jeg

   August 11, 2013

 • Christopher K.

  Beklager, men er i Kreta, så får ikke vært med

  August 1, 2013

  • Reidar S.

   Viktig å lade batteriene, du får kose deg ;)

   August 11, 2013

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy