Lær å lodde (workshop)

 • February 27, 2014 · 7:00 PM

Vi har etter hvert holdt en del Arduino-kurs på Bitraf. Hva gjør du når du vil gjøre prosjektet ditt litt mer permanent enn et breadboard? Du lodder det til et kretskort så klart. Kan du ikke lodde, eller ønsker tips til hvordan du gjøre det er dette byggekvelden for deg! Kurset er som vanlig gratis og åpent for alle som vil lære lodding.

I denne workshop'en kan du lære alt det grunnleggende om lodding mens du lager ditt eget prosjekt. Ta med prosjektet ditt og loddebolt. Har du ikke loddebolt? Mangler du et morsomt prosjekt å lage? Vi har løsningen på det også! Det du mangler kan kjøpes direkte på Bitraf hvis du tar med et VISA-kort.

Start-sett for lodding

Vi vil kjøpe inn noen rimelige start-sett fra Sparkfun som deltakerne kan kjøpe. Hvert sett har en 30W loddebolt, litt loddetinn, tinn-suger, tupp-renser og litt "lodde-veke". Prisen på settet er 249 kr.

Har du ikke et eget prosjekt, men vil ha noe å øve på? Vi har flere fine sett du kan begynne med.

Drawdio kit

Dette er et lite, men morsomt sett vi fikk fra våre venner i Watterott på Maker Faire. For 35.- kan du lodde en blyant som lager musikk!

Simon Says kit

Et lite hukommelses-spill med lys og lyd som du kan putte i lommen. Spillet er i praksis en hel liten Arduino. Settet er av solid SparkFun-kvalitet og blir et resultat som både er gøy å vise frem og å leke med i etterkant.

Spillet koster det samme som lodde-settet, 249.-

Olimex 85

En liten og kjekk Arduino-variant som du kan bygge selv. Les mer om denne her.

8x8 RED LED kit

Hvis du allerede er i gang med Arduino, er kanskje det andre settet vi har kjøpt inn en morsom ting. Det er et rimelig sett som gjør det lett å legge til en 8x8 LED Matrise i elektronikk-prosjektene dine.

Synes du det blir for lite med bare 8x8? Da kan du kjøpe flere og sette de på rekke for å lage et lengre display. Hvert sett koster 45.- 

 

Join or login to comment.

 • Inaam S.

  Can we just watch? I'm interested, but haven't done anything like this before

  February 26, 2014

 • Alice Cyan C.

  Så vi kan køpa allt på plass, då? :D

  February 18, 2014

  • Jens Chr B.

   Hei Alice,
   Jepp. Vi har noen fine nybegynner-sett fra Sparkfun som er til salgs, men hvis du har utstyr allerede bruker du det. Det går også an å kjøpe utstyr på Clas/Biltema/andre steder om man vil det :-)

   February 18, 2014

 • Alexander A.

  Foreslår 20. februar, hva tenker du jensa?

  February 5, 2014

 • Alice Cyan C.

  Dags att sätta ett datum tycker jag!! *antsy*

  1 · January 23, 2014

18 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Henry

I decided to start Reno Motorcycle Riders Group because I wanted to be part of a group of people who enjoyed my passion... I was excited and nervous. Our group has grown by leaps and bounds. I never thought it would be this big.

Henry, started Reno Motorcycle Riders

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy