addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

3D Printer weekend

Er du nysgjerrig på 3D-printing, så besøk Oslo's største Hackerspace denne helgen. I samarbeid med reprap.no arrangerer vi vårt sjette 3DP-treff. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Som vanlig blir det mange forskjellige printere, så stikk innom, se på printerne og prat med folk som har erfaring! Gi beskjed til folk du kjenner så vi blir så mange som mulig. Her er forresten en liten video-snutt fra et tidligere treff da NRK's FBI var innom.

Som forrige gang satser vi på å kombinere fremvisning av egne printere med diskusjoner, bygging og mekking. Denne gangen tar vi det over to dager og setter av Lørdag til fremvisning/treff og Søndag til mekking og bygging.

Treff (Lørdag)

Her kan man lære om prosessen, se forskjellige printere jobbe, diskutere erfaringer, få råd og tips og mye mer. Det kommer til å være flere eksempler på utprintede gjenstander også, slik at du kan ta og føle på det som blir printet ut. Som forrige gang blir det også skrevet ut noen eksempler (fløyter o.l.) som folk kan ta med hjem.

Denne gangen blir det i hvertfall RepRap Mendel, Huxley, Prusa, Ultimaker, Printrbot, MakerGear, MakiBox, Thing-printer og Makerbot som vises frem. Meld deg på, så vet vi hvor mange som kommer. Har du egen printer - ta den gjerne med!

Bygging / mekking (Søndag)

Søndagen blir det en 3DP-shootout der alle printerne skriver ut den samme modellen og så diskuterer vi og lærer av hverandre. Forrige treff prøvde vi oss på å skrive ut en fungerende skiftenøkkel - noe som viste seg å være rimelig vrient.

Har du lyst til å bygge din egen maskin, finn ut hva du vil bygge og bli med? Har du et printer-byggeprosjekt som aldri ble ferdig eller en printer som ikke virker, ta den med så kan du få hjelp slik at du får printeren din opp og gå!

Det vil være folk fra Bitraf tilstede fra kl 11-19, men det er mulig det er folk her lenger enn det også. For å finne fram til Bitraf, sjekk kartet på bitraf.no. Det ligger i våre nye lokaler i Youngs Gate 6, rett på nedsiden av Youngstorget.

Velkommen til Bitraf!

 

Join or login to comment.

 • Torfinn I.

  Tar med Makibox A6 HT (http://makibox.com/) så får vi se om den kommer ordentlig i drift i løpet av helga.

  2 · February 18, 2014

  • Torfinn I.

   Jepp. Jeg har plastvarianten dog (akryl).

   March 9, 2014

  • Torfinn I.

   Og der røk bryteren (microswitch) til endstop på Z aksen. Og dessverre har vi ikke så små brytere (fysisk) her på Bitraf. Oh well, det var moro så lenge det varte.

   March 16, 2014

 • Jon N.

  Nysjerrig på en PrintrBot (eller lignende pris/størrelse), så om noen har en å ta med eller erfaringer vil jeg gjerne høre om det!

  February 17, 2014

  • Jens Chr B.

   Regner med at Walter tar med Printrbot'en. Den er jo andre-generasjons Printbot og de er i gang med fjerde generasjon nå. Den gamle har ikke presisjonen som f.eks. Ultimaker'en har, men den er på ingen måte en dårlig printer heller.

   Det kommer forresten snart en litt snasen, liten printer på Kickstarter: http://www.3ders.org/...­

   February 18, 2014

31 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy